Потвърдиха за усложнение в контузията на Роберт Левандовски


Потвърдиха за усложнение в контузията на Роберт Левандовски
Снимка: Getty Images

1375 0

Лекарят на националния отбор на Полша разкри нови подробности относно контузията, която Роберт Левандовски от Барселона получи по време на гостуването на Порто в Шампионска лига.

Ситуацията с поляка

Инцидентът се случи по време на минималната победа на "блаугранас" с 1:0 срещу Порто на 4 октомври, когато нападателят беше принудително заменен в 34-ата минута. След мача каталунският клуб разкри, че техният ключов нападател се бори с изкълчване на глезена. Лекарят на отбора на полския национален отбор д-р Яцек Ярошевски впоследствие призна за усложнение в травмата.

"Говорих с Робърт и видях резултатите от тестовете му. За съжаление, контузията се оказа толкова сериозна, че изключва участието на Роберт в тренировките на националния отбор и участието му в мачовете срещу Фарьорските острови и Молдова, както и следващите сблъсъци на Барселона", споделя експертът за "TVP Sport".

Ярошевски продължи и заяви, че "има увреждане на връзките на ставата", което силно намеква, че контузията на Левандовски не е просто изкълчване. Нападателят може да страда от нещо по-тежко, което изисква стриктна медицинска помощ и по-дълъг период на възстановяване.

Най-сериозното притеснение обаче може да бъде потенциалното отсъствие на Левандовски в дългоочаквания сблъсък на Ел Класико срещу Реал Мадрид на 28 октомври.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички