Смяна на системата и изненадващо разместване: Как Шави ще замени Роберт Левандовски?


Смяна на системата и изненадващо разместване: Как Шави ще замени Роберт Левандовски?
Снимка: Getty Images

1529 0

Наставникът на Барселона Шави Ернандес трябва да е доволен, че отборът му грабна три точки  от Порто в първия си мач като гост в Шампионска лига за сезона. И все пак като се има предвид цената, той може и да предпочете само точка и здрав отбор.

След мача стана ясно, че Роберт Левандовски е контузен и е аут за 3-5 седмици заради изкълчване на глезена. Това означава, че няма да е на линия за "Ел Класико", един от седемти мача, за които Левандовски може да отсъства.

Феран Торес замени Левандовски и не загуби време, за да уреди победния гол на Барселона в Португалия. А мнозина очакват именно той директно да замени полският нападател

Опциите пред Шави

Има шанс Шави Ернандес да промени атакуващата структура на Барселона, твърди "Sport", и обмисля вместо това да използва Жоао Феликс като фалшива деветка през средата. Те отбелязват, че Торес вероятно ще започне срещу Гранада този уикенд, но за следващите сблъсъци Феликс може да бъде преместен.

И двамата са с различни профили, но Торес предоставя по-конвенционална опция през средата, като ще се придвижи зад защитата и ще търси да изпълни последния пас. Междувременно Феликс има голмайсторска серия в себе си, но е много по-креативен. Използването му през средата би означавало повече запълване на халфовата линия. Нещо, на което Шави е  фен, и евентуално опит за поддържане на притежанието на топката по-ефективно. А след мача с Порто се появи информация, че друга звезда на Барселона за малко не се е контузил по път към съблекалните.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички