Удар по Реал Мадрид: Бе изгубено дело за 400 милиона евро


Удар по Реал Мадрид: Бе изгубено дело за 400 милиона евро
Снимка: Getty Images

3896 0

Световният футболен колос Реал Мадрид ще понесе тежък удар, след като загуби дело за 400 милиона евро. През последните години то бе водено срещу инвестиционния фонд от Абу Даби Мубадала, припомня "Ройтерс", цитирайки източници, близки до съдебния спор.

Делото бе резултат от провала на сделката между двете страни от 2014 година, според която Мубадала трябваше да придобие правата върху името на стадион "Сантяго Бернабеу" за период от 20 години, а получените средства да бъдат използвани за реновиране на съоръжението.

Развитие на плановете

Сделката между клуба и фонда Мубадала бе спряна през 2015 година от съда в Мадрид, който се противопостави на плановете на футболния клуб за реконструкция на съоръжението.

През 2017 година ръководството на Реал се договори с местните власти за нов план за реновиране и изиска договореното финансиране от Мубадала, но според съда давността на договора е изтекла.

Развой на събитията

"Арбитражният трибунал, следващ правилата на Международния търговски съд в Париж, отсъди в полза на Мубадала", споделя източникът пред информационната агенция.

Ето къде да следите Реал Мадрид - Хетафе НА ЖИВО със SportLive.bg!

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички