"Ракета" на Асенсио приближи лежерен Реал Мадрид до среброто от Ла Лига (ВИДЕО)


"Ракета" на Асенсио приближи лежерен Реал Мадрид до среброто от Ла Лига (ВИДЕО)
Снимка: Getty Images

6598 0

Испанският таран на Реал Мадрид Марко Асенсио направи разликата срещу Хетафе по време на 34-тия кръг в Ла Лига, след като вкара единственото попадение в двубоя за крайното 1:0.

По този начин възпитаниците на Карло Анчелоти се завърнаха на втората позиция с преднина от 2 точки пред градския съперник Атлетико, който в неделя гостува на Елче. 

Домакините видимо се бяха концентрирали към предстоящото дерби с Манчестър Сити в сряда, като от първата минута дори стартира Еден Азар, но в крайна сметка с попадение след доза късмет удариха Хетафе за 14-ти пореден път като домакин. 

Гостите нямат подобна негативна серия срещу нито един съперник, а сега ще трябва да продължат с борбата за остане в Ла Лига, след като никога след влизането си не са отпадали. Сега обаче е в зоната на изпадащите с равен брой точки на Валенсия, който в неделя се изправя срещу Селта Виго.

Първо полувреме

Категорично инициативата през първата част бе от страна на домакините, които контролираха кълбото през 70% от времето. Това обаче не се отрази на резултата. 

Възпитаниците на Анчелоти създадоха общо 6 голови положения, докато опитите на гостите бяха 5. Точният удар в рамките на 45 минути бе само един, отправен от Реал Мадрид.

Второ полувреме

ГОЛ! Марко Асенсио отбеляза 9-тото си попадение от началото на сезона, след като за втори път в срещата опита да накаже съперника от дистанция. Този път кълбото попадна във вратата с малко късмет, след като рикошира в Митрович! 1:0!

Video edited on Kapwing

Резултатът в следващите минути бе удвоен и успехът на домакините изглеждаше сигурен, но попадението бе отменено сравнително моментално.  

Стартови състави

Реал Мадрид: Куртоа, Менди, Фернандес, Милитао, Васкес, Себайос, Чуамени, Камавинга, Азар, Валверде, Асенсио

Хетафе: Сориа, Иглесиас, Джене, Митрович, Алдерете, Алварес, Мата, Аленя, Максимович, Порту, Майорал

Преди мача

Срещата за домакините пропускат Алаба, Бензема и Родриго поради контузии, докато Дани Карвахал изтърпява наказание поради червен картон. За гостите не са на разположение Юнал и Суарсес поради натрупани жълти картони. 

Това е изключително важен двубой за Хетафе, който се намира на незавидната 18-та позиция и се нуждае от поне точка, за да задмине разполагащия със същия брой точки Валенсия. 

Първата среща между двата тима завърши при 1:0 за "белия балет" през есента, а миналата пролет спечелиха домакинството си с 2:0. На 2-ри януари 2022 г. обаче Хетафе се наложи като домакин с 1:0.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички