Атлетико (Мадрид) затвърди позицията си в Ла Лига със скромна победа над Алавес


Атлетико (Мадрид) затвърди позицията си в Ла Лига със скромна победа над Алавес
Снимка: Getty Images/Guliver

1019 0

Отборът на Атлетико Мадрид победи Алавес с резултат 2:1 като домакин в мач от 32-рия кръг на испанската Примера Дивисион. И трите попадения паднаха през второто полувреме, а успехът на "дюшекчиите" затвърди третото им място в подреждането на шампионата.

През първото полувреме головите ситуации липсваха, като най-доброто положение се откри пред Хосе Мария Хименес в края на частта, когато засече центриране с глава, но ударът му премина малко над напречния стълб. След час игра на "Уанда Метрополитано" Атлетико откри след гол на Саул с глава.

В 71-вата минута Атлетико получи правото да изпълни 11-метров наказателен удар, който бе реализиран с лекота от Диего Коща. До края на мача "дюшекчиите" контролираха играта, но в добавеното време на срещата Алавес също получи дузпа, чрез която резултатът бе намален от Хоселу.

След победата Атлетико има 58 пункта на третото място - с четири повече от четвъртия Севиля. Алавес пък е на 15-та позиция с 35 пункта, като е на сигурна дистанция от зоната на изпадащите.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички