Атлетико Мадрид пак писа „петица“ в Ла Лига и задмина Реал Мадрид (ВИДЕО+СНИМКИ)


Атлетико Мадрид пак писа „петица“ в Ла Лига и задмина Реал Мадрид (ВИДЕО+СНИМКИ)
Снимка: Getty Images

2625 0

Атлетико Мадрид разкости гостуващия Кадис с 5:1 в среща от 33-ия кръг на Ла Лига. Момчетата на Чоло Симеоне се забавляваха на терена и във втори пореден мач в шампионата забиха 5 попадения в мрежата на съперник, след като преди броени дни си и изпати и Валядолид.

Категоричният успех изкачи „дошекчиите“ на второто място във временното класиране. Те изпревариха Реал Мадрид.Тимът на Симеоне е с актив от 69 точки, а „кралете“ са пункт по-малко след поражението от Реал Сосиедад. Кадис е 15-ти с 35 точки, само с една повече от последния в зоната на изпадащите.

Кошницата на гостите напълниха Антоан Гризман, който се разписа на два пъти, Алваро Мората, Яник-Ферейра Караско, който реализира първата отсъдена дузпа за „дюшекчиите“ след повече от година, а името си сред голмайсторите записа и Нахуел  Молина. Почетното попадение за Кадис заши Чоко Лосано.

Двубоят на „Уанда Метрополитано“ започна шеметно. Домакините откриха резултата с гол от съблекалнята. Караско намери отлично Гризман, който още във 2-ата минута прати топката в мрежата за 1:0.

Доминацията на „дошекчиите“ продължи и в 27-ата минута Гризман удвои. Той вкара втория си гол в срещата след асистенция на Тома Льомар.

Малко преди почивката Мората уцели напречната греда. Гостите изкараха голям късмет, че не не инкасираха още голове през първата част.

Малко след антракта Алваро Мората направи преднината класическа. Нападателят се възползва от подаване на Ермосо в 49-ата минута.

Video edited on Kapwing

Реферът Сесар Сото Градо отсъди дузпа за Атлети, след като разгледа лично на монитора ситуацията за нарушение на правилата. Карас стреля безпощадно от бялата точка – 4:0 в 56-ата минута.

Гостите реализираха страхотен гол в 72-ата минута. Де ла Роса пусна към Чоко Лосано, който с тупалка препарира Гърбич – 4:1.

Няма и 60 секунди по-късно Нахуел Молина фиксира крайното 5:1. Аржентинецът получи пас от друг световен шампион в състава на мадридчани  - Родриго де Пол и от пеналта не остави шансове на вратаря Ледесма.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички