След неочаквано зрелище: Атлетико продължава пресата срещу Реал


След неочаквано зрелище: Атлетико продължава пресата срещу Реал
Снимка: GettyImages

2263 0

Атлетико (Мадрид) продължава да пресира сериозно Реал Мадрид в битката за второто място в Ла Лига. "Дюшекчиите" взеха неочаквано зрелищно гостуване на Валядолид, печелейки в драматичен двубой с 5:2 на "Хосе Сория". 

Едва ли някой е очаквал след първата половина на първото полувреме мачът да е толкова завързан и атрактивен, след като Молина и Хименес - двама от защитниците на гостуващия тим, се разписаха за 2:0, а в 38' Алваро Мората покачи за 0:3. 

Интересен факт е, че испанският ас записа серия от 7 мача без попадение преди да се разпише в последните си два двубоя - днес срещу Валядолид и през седмицата срещу Майорка. 

Миг невнимание в защитата на Атлетико обаче доведе до дузпа в 42', точно изпълнена от Ларин - 1:3 до почивката, а в 74' мачът доби драматичен статут след нов гол за домакините - този път дело на Ескудеро. 

Валядолид натисна в търсене на равенството, но контраатаките на "дюшекчиите" бяха безпощадни. В 86' Фернандес си отбеляза автогол, докато в добавеното време Депай реализира за крайното 5:2 в полза на столичани. 

Мадридчани се намират в шеметна серия, като в последните 15 мача имат само 1 поражение (това от Барселона преди седмица). Благодарение на серия от 11 победи, 3 равенства и 1 загуба Атлетико е тим №1 в Испания за последните 15 мача и по този начин откри аванс от 13 точки пред 5-ия в класирането Виляреал. 

В същото време момчетата на Диего Симеоне продължават да гонят Реал в класирането, като разликата между столичните врагове е само 2 точки. 

За Валядолид ситуацията е тежка, като след силна серия през изминалия месец, сега записа втора поредна загуба и се намира само на 4 точки от зоната на изпадащите. 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички