Атлетико Мадрид измъкна точка от голово равенство с Виляреал в Ла Лига


Атлетико Мадрид измъкна точка от голово равенство с Виляреал в Ла Лига
Снимка: Getty Images

2748 0

Виляреал и Атлетико Мадрид завършиха наравно 2:2 в двубой от 20-тия кръг на испанската Ла Лига. "Дюшекчиите" вкараха ранен гол на "Ел Мадригал", когато Анхел Кореа не остави шансове на Херонимо Рули с удар от дистанция.

В следващите минути обаче момчетата на Диего Симеоне заиграха по-отбранително. В 22-ата минута Виляреал получи правото да изпълни дузпа след игра с ръка на Тома Лемар. Зад бялата точка застана Херард Морено, но Ян Облак спаси изстрела му. Само минута след това Дани Парехо се разписа и голът беше отменен поради засада.

Все пак в 29-ата минута Парехо центрира от фал и Пау Торес засече топката за 1:1. В 31-ата минута Ману Тригерос стреля опасно и ударът му мина в аут. В 58-ата минута Херард Морено асистира на левия бек Алберто Морено, който изведе Виляреал напред в резултата с удар по земя. Атлетико възстанови равенството в 67-ата минута. Жодфри Кондогбия стреля от границата на наказателното поле за 2:2. В  самия край на двубоя халфът получи втори жълт картон и остави Атлетико с 10 души.

Така Атлетико се намира на четвърто място в класирането с 33 точки. Виляреал е осми с 29. Следващият мач на Атлетико в Ла Лига е срещу Валенсия, докато "жълтата подводница" гостува на Елче.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички