Шок за Виляреал за Купата на Краля, Севиля продължи трудно, Билбао също се класира


Шок за Виляреал за Купата на Краля, Севиля продължи трудно, Билбао също се класира
Снимка: Gulliver/GettyImages

1867 0

Втородивизионният Спортинг Хихон поднесе изненадата за Купата на Краля и отстрани с 2:1 гостуващия Виляреал в мач от 1/16-финалите. И трите гола на „Естадио Ел Молинон“ паднаха през второто полувреме.

До успеха тимът от Хихон стигна след обрат, след като Раул Албиол даде първоначално очакван превес на „жълтата подводница“. Да, но не такива бяха плановете на отбора, воден от Давид Галехо.

Урош Джурджевич изравни резултата в 67-ата минута, а украинският бранител Богдан Милованов вкара втори гол две преди края. До края на срещата Виляреал не успя да върне гола и да прати мача поне в продължения и отпадна безславно рано-рано в турнира.

В друг вълнуващ мач от този етап Севиля елиминира с 2:0 като гост Реал Сарагоса. Жул Кунде даде тон за успеха на андалусийците, а Рафа Мир удвои резултата в 69-ата минута за крайното 2:0 на „Ла Ромареда“.

В пореден мач от вторник вечер Атлетик Билбао се разправи с четвъртодивизионния Атлетик Манча Реал. И двата гола за баските дойдоха през първата част, когато Нико Уилиямс порази вратата на аматьорския клуб в 20-ата и 43-ата минути.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички