Севиля грабна безценни 3 точки и не пуска Реал Мадрид да се откъсне в Ла Лига


Севиля грабна безценни 3 точки и не пуска Реал Мадрид да се откъсне в Ла Лига
Снимка: Getty Images

1637 0

Севиля грабна безценни 3 точки в гонитбата за върха в испанската Ла Лига. Андалусииците спечелиха с минималното 1:0 у дома над Хетафе и по този начин събраха 44 точки след 20 изиграни мача и изостава с 5 от лидера Реал Мадрид, който обаче е с двубой повече.

Загубата пък поставя Хетафе в изключително неприятна позиция. Тимът се намира на 16-о място и е с 18 точки след 20 мача, но двата тима зад него са с по 16 пункта и имат двубой по-малко. Ако и Елче, и Алавес спечелят предстоящите си срещи, то това ще прати Хетафе в зоната на изпадащите.

Успехът за домакините бе напълно заслужен, като дори можеше да бъде и доста по-убедителен. Папу Гомес и Иван Ракитич опбаче останаха болезнено близо до него в последния четвърт час от двубоя.

Куриозно, но авторът на единствения гол в срещата Рафа Мир пък видя цели две свои попадения отменени поради засада. Гостите от Хетафе нямаха много чисти положения за гол, но най-доброто такова бе 2 минути преди края на първата част, когато Мата се разписа, но голът му бе отменен, също поради засада.

Резултатът бе открит в 22-ра минута, когато Рафа Мир вкара 6-ия си гол в Ла Лига за сезона след асистенция на Лукас Окампос. Головото подаване за аржентинеца пък направи така, че той е замесен в 11 попадения за последните 14 срещи във всички турнири (7 гола и 4 асистенция) - точно толкова, колкото и при предишните му 55 мача за Севиля (7 гола и 4 асистенции).

За Севиля предстои градско дерби с Бетис от осминафиналите за Купата на Краля в събота (15 януари), след което нов тежък двубой - гостуване на Валенсия в шампионата (19 януари). Хетафе пък приема у дома Гранада (20 януари), а след това гостува на Реал Сосиедад (23 януари) - и двата мача от Ла Лига.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички