Топ моменти 2021: Лудницата на дузпите, която реши финала в Лига Европа (ВИДЕО)


Топ моменти 2021: Лудницата на дузпите, която реши финала в Лига Европа (ВИДЕО)
Снимка: Getty Images/Guliver

2564 0

Финалът в Лига Европа през сезон 2020/21 се реши по изключително драматичен начин. Цели 22 дузпи бяха изпълнени, за да се определи дали Виляреал или Манчестър Юнайтед ще вдигне трофея. В крайна сметка "жълтата подводница" изплува и триумфира за първи път в историята си с европейски клубен турнир.

Срещата започва по-добре за испанците, като Херард Морено вкарва в 29-ата минута. Юнайтед все пак намира отговор и в 55-ата минута Единсон Кавани за пореден път демонстрира голямата си класа и изравнява.

Двата тима не си вкарват повече голове, а в продълженията също си личи, че всичко отива към дузпи. И се започва с поредица от вкарани наказателни удари. Морено, Мата, Раба, Алекс Телес, Алкасер, Бруно Фернандеш...никой не греши.

Стига се дотам, че вратарите на двата тима също застават зад бялата точка. Херонимо Рули вкарва. Давид де Хеа стреля, но ударът му е спасен от аржентинеца. Така на 22-ата дузпа най-после има пропуснат удар и Виляреал вдига трофея.

Припомнете си инфаркната драма в тази статия!

Content made on Kapwing

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички