Атлетико финишира 3-ти, Реал Сосиедад и Гранада хванаха последния влак за Европа


Атлетико финишира 3-ти, Реал Сосиедад и Гранада хванаха последния влак за Европа
Снимка: Getty Images/Guliver

1241 0

Атлетико Мадрид завърши на третото място в крайното подреждане в Испанската Ла Лига за сезон 2019/20. В последния кръг от шампионата „дюшекчиите“ завършиха наравно 1:1 при домакинството си на Реал Сосиедад и събраха актив от 70 точки. Равенството за баските пък означава, че те завършват на 6-то място в класирането и ще играят в Лига Европа.

В друг от двубоите с решаващо значение за европейските квоти, Севиля спечели домакинството си на Валенсия с 1:0. Играчите на Хулен Лопетеги завършват сезона в елита на Испания на 4-та позиция и ще играят в Шампионската лига през следващата кампания. „Прилепите“ пък останаха 9-ти с 53 точки и няма да играят в европейските клубни турнири през следващия сезон.

Гранада се оказа големият печеливш от днешните срещи. Тимът спечели домакинството си на Атлетик Билбао с 3:0 и завършва на 7-мо място в крайното класиране в Ла лига. Това означава, че Гранада печели правото да представя Испания в Лига Европа още в първия си сезон след завръщането в елита. Баските пък завършват на 11-тото място в класирането. Атлетик Билбао все още може да се класира за Лига Европа, след като клубът ще спори с Реал Сосиедад на финала на Копа дел Рей.

Тимът на Хетафе бе големият губещ от днешната вечер. Футболистите на Пепе Бордалас загубиха с 0:1 гостуването си на Леванте и останаха на 8-мо място в класирането в Ла лига. Това означава, че Хетафе няма да играе в Европа през следващия сезон. 

А ето какво постижение записа Лео Меси в последния мач на Барселона за сезона по-рано днес.

 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички