Асистенциите на Меси станаха почти наполовина на головете му


Асистенциите на Меси станаха почти наполовина на головете му
Снимка: Getty Images/Guliver

1888 0

Суперзвездата на Барселона Лионел Меси може да не прави най-силния сезон в кариерата си, но продължава да трупа рекорд след рекорд във футбола. В мача от 17-ия кръг на Ла Лига срещу Уеска капитанът на каталунците подаде майсторски на Френки Де Йонг, който вкара победния гол в двубоя. Това стана асистенция номер 300 в кариерата на аржентинеца.  260 от тези голови подавания Меси е направил в 750-те си мача за Барселона, а останалите 40 - в 142-та му двубоя за националния отбор.

Срещу Уеска нападателят стана първият футболист извън Испания, записал 500 мача в Ла Лига. Както вече споменахме, 33-годишната звезда има общо 750 мача за каталунския гранд. Останалите 250 са в други официални турнири - Шампионска лига, Купата на Краля, Световното клубно първенство и Суперкупите на Европа и Испания. Меси вече е на 17 срещи от изравняването на рекорда на Шави, който в периода 1998-2015 г. записа 767 мача за Барселона. 505 от тях са в първенството.

Иначе, Меси е най-добрият голмайстор в историята на каталунците. Той е реализирал общо 644 гола с червено-синята фланелка. Нападателят е играчът и с най-много победи в Ла Лига (368), голове (451), места в титулярния състав (444) и шампионски титили (10) сред всички футболисти на Барса. За тима той дебютира през 2004 година. А ето кои са 4-те варианта за бъдещето на звездата. 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички