Четирите възможни варианта за бъдещето на Лионел Меси


Четирите възможни варианта за бъдещето на Лионел Меси
Снимка: Guliver/GettyImages

2826 0

Футболната мегазвезда Лионел Меси даде да се разбере, че би искал един ден да играе в САЩ, където Пеле се пенсионира след 19 години вярна служба на Сантос.  Към този момент обаче изглежда, че Меси има четири възможности за следващия сезон: Барселона, Манчестър Сити, Пари Сен Жермен и МЛС. Предстои да разберем по какъв път ще поеме.

Решението му ще има един ключов фактор: през декември 2022 г. Световното първенство ще се играе в Катар, което вероятно ще бъде последното му като играч и със сигурност иска да е в отлична форма.

Барселона

Не е изключено да остане на "Камп Ноу", всъщност това е нещо, което набира сила в последните седмици. Меси даде да се разбере, че ще изчака до изборите и ще се срещне с новия президент, за да чуе плановете му за каталунския клуб.

Резултатът от този разговор може да бъде ключов за решението на Меси да реши дали да удължи договора си, който изтича през лятото. Семейството му ще настоява да остане в Каталуния, което е в полза на клуба, като неговата дълга история с клуба и връзката, която той споделя с града.

Манчестър Сити

Пеп Гуардиола е гаранция за Меси да се наслаждава на терена и да бъде по-близо до трофеите. Напрегнатият край на престоя на Гуардиола като наставник на Барса бавно е забравен и двамата си спомнят добрите времена, които сега могат да се повторят в Манчестър.

Гуардиола удължи договора си със Сити до 2023 г., две години, които биха могли да помогнат за присъединяването на Меси към Висшата лига. Контактът между двамата е постоянен и Сити го искаше миналото лято. Присъствието на Серхио Агуеро, наред с други неща, може да помогне на убеди Меси да се премести в северната част на Англия.

ПСЖ

Ако Гуардиола настоява за Сити, Неймар изпълнява поръчките на ПСЖ. Бразилецът вече заяви, че иска да играе отново с Меси. Ако Барса няма пари за подписване на Ней, ПСЖ има пари за Меси. Клубът също така има собственик от Катар, където ще се играе следващото световно първенство. Нещо, което си струва да се има предвид.

ПСЖ обаче има един проблем. С аржентинеца на борда, лимитът им на заплата ще ги задължи да направят съкращения другаде в отбора. Фактът, че Неймар и Килиан Мбапе са с договор до 2022 г., може да означава, че това лято, е възможност да се продаде един от тях. А от ПСЖ знаят, че и Ливърпул, и Реал Мадрид са способни да платят за френския нападател.

САЩ, но през 2023 г.

Отиването в МЛС е нещо, който Лео каза, че би искал да опита. Проблемът е кога. Не изглежда вероятно да отиде това лято, особено като се имат предвид лимитите на заплатите в лигата на САЩ и тъй като Меси все още има много футбол от най-високо ниво преди Световното първенство.

Говори се за 2023 година, когато той може да отиде в Маями с приятел и бивш съотборник Луис Суарес. Засега обаче шансовете за американско приключение са малки.

 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички