Барселона с нов план да задържи Лионел Меси, който включва много пари и МЛС


Барселона с нов план да задържи Лионел Меси, който включва много пари и МЛС
Снимка: Getty Images/Guliver

2321 0

Само преди няколко седмици Лионел Меси сподели, че би искал да живее в САЩ и да играе в МЛС към края на кариерата си. Договорът на аржентинеца с Барселона ще приключи през юни 2021 г., а каталунците правят всичко, за да го убедят да поднови сделката си и да остане.

На 24 януари тази година членовете на Барселона ще гласуват за нов президент, след като Хосеп Мария Бартомеу подаде оставка миналата година поради напрегнати отношения с играчите и другите членове на борда.

Един от кандидатите за президент, Шави Вилахоана, иска да придобие франчайз в МЛС, за да убеди Меси да остане по-дълго в Барселона и когато е готов да продължи, ще може да се присъедини към асоциирания екип в САЩ.

За съжаление на гранда от Ла Лига са се опитвали това в миналото и са се провалили при първия си опит през 2008 г. През същата година Лапорта, който се кандидатира отново на тези избори, е президент и той сключва стратегическо партньорство с МЛС за създаване отбор в Маями. Но преговорите не бяха завършени и партньорството беше прекратено през 2009 г.

Сега Вилахоана иска да обобщи този проект с МЛС и да предложи на Меси и партньорство. Също така кандидатът за президент ще подпише Луис Суарес, така че и двамата играчи да подновят партньорството си в САЩ, преди да се оттеглят. Дори и да бъде избран Вилахоана, това може да е доста дълъг път за Барселона, защото не се справят добре финансово. А през 2023 г. МЛС ще спре проекта си за разширяване, след като достигнат общ брой от 30 клуба. Шарлот ФК е последният франчайз, който се продава и цената му е около 325 милиона долара.

А каква е мечтата на Меси, която разбира, че не може да сбъдне, вижте тук. 

 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички