Антоан Гризман се защити: Престоят ми в Барселона не беше катастрофа


Антоан Гризман се защити: Престоят ми в Барселона не беше катастрофа
Снимка: Getty Images/Guliver

4786 0

Бившият футболист на Барселона Антоан Гризман даде интересно интервю, в което защити престоя си на "Камп Ноу" и заяви, че той изобщо не е бил толкова лош, колкото го изкарват мнозина. 

Французинът пристигна в Каталуния през 2019 година, но не успя да се справи с огромните очаквания към себе си и два сезона по-късно отново се завърна при Чоло Симеоне в Атлетико Мадрид. С фланелката на Барса Гризман отбеляза 35 гола в общо 102 мача. Въпреки всичко, 30-годишният футболист каза пред "Telefoot", че е бил щастлив:

"Бях много радостен да отида там, имах невероятни съотборници. Научих много от треньорите, въпреки че понякога не играех и беше малко сложна ситуацията. Престоят ми не беше катастрофа, защото вкарах почти по 20 гола в двата сезона. Лично за мен е огромна гордост фактът, че съм играл в Барселона", заяви световният шампион с Франция.

През 2019 година Гризман не се раздели по най-добрия начин с "дюшекчиите", които най-малкото се надяваха да го продадат за по-голяма сума, но призна, че е бил приет обратно с "отворени ръце":

"Мисля, че тук ме обичат заради това, което съм. Имам треньор, който вярва в мен и клуб, който вярва в мен. Жена ми е щастлива, децата ми са щастливи - аз съм доволен".

"Да, бях разтревожен в началото. Знам, че не се разделихме добре, но в същото време бях наясно, че ще дам най-доброто от себе си на терена и ще подвигна духа (б.р. - на всички) и за момента всичко се получава добре", допълни нападателят на Атлети, които в момента са на четвърто място в Ла Лига (на четири точки от лидера Реал Мадрид).

Наскоро Диего Симеоне бе призовал феновете на отбора да не сравняват сегашния с миналия период на Гризман в клуба:

"Сравненията никога не са добри. Той вече не е същият играч. Тогава беше по-млад, но сега е по-обигран и има повече опит. Научил е много - с Барселона, когато го пускаха да играе, и с Франция. Малко по малко той се връща към най-доброто си ниво", бяха думите на Чоло пред "L'Еquipe.

 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички