Футболистът на Барселона Педри наследи наградата "Златно момче" от Ерлинг Холанд


Футболистът на Барселона Педри наследи наградата "Златно момче" от Ерлинг Холанд
Снимка: Getty Images

3138 0

Италианското издание "Тутоспорт" реши да награди за най-добър млад футболист в Европа (до 21 години) полузащитника на Барселона Педри. Т.нар. приз "Златното момче" ще се озове в ръцете на национала на Испания на 15 декември, когато ще бъде проведена специална церемония в Торино!

"Благодаря на "Тутоспорт" за това отличие, което ме кара да се чувствам горд. Благодаря на всички членове на журито и феновете, които винаги са ме подкрепяли през тази просто невероятна за мен 2021 година. Разбира се, големи благодарности и на Барса, националния отбор, семейството ми и на всички, които са били близо до мен всеки ден - без тях нямаше да мога да спечеля "Златното момче"", заяви самият Педри във видео обръщение.

Интересно е да се отбележи, че след броени дни (25.11.) младокът ще навърши 19 години, но вече има 50 мача за каталунците и 10 за Испания. Понастоящем той е контузен и не е играл от 29 септември (Бенфика 3:0 Барселона, Шампионска лига).

През миналата година "Тутоспорт" реши да връчи своята награда на Ерлинг Холанд, а сега Педри е предпочетен пред имена като Джъд Белингам, Едуардо Камавинга, Гави, Мейсън Грийнууд, Джамал Мусиала и Даниел Малдини.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички