Реал Сосиедад връчи върха в Ла Лига на Реал Мадрид, след като не победи Валенсия


Реал Сосиедад връчи върха в Ла Лига на Реал Мадрид, след като не победи Валенсия
Снимка: Getty Images

4047 0

Реал Сосиедад изпусна лидерската си позиция в испанската Ла Лига! Баските завършиха наравно 0:0 при домакинството си срещу Валенсия, с което не успяха да се върнат на върха, който по-рано през деня бе завзет от Реал Мадрид. Сега Реал Сосиедад остава на 1 точка от "кралския клуб", като дори има и един двубой повече от него.

Двубоят между двата тима не бе особено зрелищен за наблюдаване, но все пак домакините могат да съжаляват повече за изпуснатата победа. Те имаха по-чисти и повече на брой възможности за отбелязване на гол, а освен това доминираха и при притежанието на топката (бе тяхна в над 60% от времето). Може би най-сериозният пропуск за мача бе дело на Александър Исак, който в 32-рата минута бе непокрит и стреля по земя в долния ляв ъгъл на противниковата врата, но там Яспер Силесен се прояви с брилянтна намеса.

Трябва да се отбележи, че домакините играха с човек по-малко, тъй като Ариц Елустондо бе изгонен от главния арбитър с директен червен картон около четвърт час преди края на двубоя. Все пак това не окрили Валенсия и "прилепите" не успяха да се възползват.

Червеният картон дойде в 77-ата минута, когато Елустондо реагира много необмислено и изрита на земята противников футболист - Даниел Вас, който пък получи жълт картон за своите действия в ситуацията.

Двата отбора затвърдиха тенденцията да играят изключително равностойно един срещу друг, тъй като това бе 4-то равенство за последните им 6 сблъсъка, като при останалите 2 са си разделили по един успех (1:0 за Валенсия и 3:0 за Реал Сосиедад).

Все пак любопитен е фактът, че двубоят завърши без попадения - нещо нетипично за мачовете между Реал Сосиедад и Валенсия. Преди днешната им среща този резултат бе постиган само в 1 от последните им 29 мача (което обхваща последните 18 години)!

За Реал Сосиедад в четвъртък (25.11) предстои гостуване от груповата фаза на Лига Европа - гостуване на Монако, който е на първо място в групата и има 2 точки повече от баските. След това пък предстои още една визита - на Еспаньол в Ла Лига (неделя - 28.11).

Както е известно, Валенсия не играе в европейските клубни турнири през този сезон и ще има по-дълга почивка, като през следващия уикенд приема у дома Райо Валекано (събота - 27.11).

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички