Анчелоти огласи възможна любопитна промяна във футбола: чистото време


Анчелоти огласи възможна любопитна промяна във футбола: чистото време
Снимка: Getty Images

3697 0

Треньорът на Реал Мадрид Карло Анчелоти излезе с иновативно предложение за промяна във футбола. Според него трябва да бъде въведено "чисто време" в любимата игра на милиони. Запитан какво може да се подобри във футбола, треньорът заяви пред Rai Radio 1": "Съществува идея за въвеждане на чисто време, за да се избегне огромният брой добавени минути. Нещо може да се направи".

Италианецът стана поредният треньор, изказал се срещу сгъстения график на отборите. "Сезонът е много труден, твърде много мачове. Имаше световно първенство, където участваха 15 играчи на Реал, после Суперкупа на Испания в Саудитска Арабия, Световно клубно първенство в Мароко през февруари", заяви той.

"От 30 декември до 20 февруари играхме на всеки три дни. Не успяхме да постигнем стабилност като Барселона. Календарът в момента е абсурден и трябва да се направи и нещо по този въпрос", допълва Анчелоти.

Специалистът ще има възможност да въведе тези промени, тъй като е включен в специално звено на УЕФА (подробности в линка).

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички