Алваро Родригес - героят на Реал срещу Атлети: Полетя в стил "Роналдо" и счупи рекорд на 21-ви век (ВИДЕО)


Алваро Родригес - героят на Реал срещу Атлети: Полетя в стил "Роналдо" и счупи рекорд на 21-ви век (ВИДЕО)
Снимка: Getty Images

4411 0

Испанският шампион Реал Мадрид бе на минути от това да загуби в градското дерби срещу Атлетико Мадрид, но в крайна сметка се добра до равенството 1:1. Ремито обаче позволява на Барселона да опита да се откъсне на 10 точки от "кралския клуб".

Футболистите на Карло Анчелоти бяха с числено преимущество около половин час, но въпреки това не успяха да се възползват. Дори напротив - опонентът съумя да поведе, и то едва 12 минути преди края на редовното време.

При гола на Хосе Мария Хименес може да бъде потърсена до някаква степен вина в 18-годишния Алваро Родригес. Той изглеждаше закъснял за центрирането на Антоан Гризман от пряк свободен удар, което намери Хименес.

Въпреки това Родригес свърши това, което се очаква от него в играта - да отбелязва голове. Той бе героят за своя тим, след като в 85-ата минута показа впечатляващ отскок, за да се пребори със здравите противникови бранители.

Тийнейджърът полетя и засече с глава центрирането на Лука Модрич от ъглов удар. Феновете на Реал Мадрид пък веднага направиха препратка към отскока, който са виждали Кристиано Роналдо да прави именно на "Сантяго Бернабеу".

Освен това с попадението Алваро Родригес стана най-младият голмайстор в това градско дерби в Ла Лига за 21-ви век, реализирайки на 18 години и 226 дни. Досегашният рекорд в това отношение се държеше от Гонсало Игуаин, реализирал на 19 години и 76 дни през 2007 година.

Вижте повече за това как Реал Мадрид бе близо до загубата с човек повече, но Родригес го спаси срещу Атлети (ВИДЕО).

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички