Стоичков за Меси: Тези, които твърдят, че няма характер, да си пият по една хубава студена ракия и да ядат салата


Стоичков за Меси: Тези, които твърдят, че няма характер, да си пият по една хубава студена ракия и да ядат салата
Снимка: БГНЕС

1779 0

Легендата на Барселона и на българския футбол Христо Стоичков коментира драмата, която бе около Лионел Меси през лятото. Според него проблемите са глобални и не са от скоро. Освен това заяви, че тези, които твърдят, че Меси няма характер, "да си пият по една хубава студена ракия, да ядат салата и да не мислят за футбол".

"Мисля, че нещата са много глобални в това отношение. Самият Меси, когато излезе след това и каза, че са много проблемите в Барселона, които трябва да се решат, не само в отбора, защото клубът е голям, има и други спортове, които са на високо ниво. Но може би това, че от 2015 г. досега Барселона не са ставали европейски шампиони. Смениха се много футболисти, но нещо не беше както трябва в тази покупка на играчи. Може би вината е в самия президент, може би е в спортния директор, защото трябва да се мисли не само как да се купят, а дали ще вършат работа.

Не винаги големите пари, които се плащат за такива големи трансфери гарантират, че футболистът ще издържи на тази психика, затова, че е сменен с един и идва на негово място, трябва да попълни тази дупка, да запълни неговото отсъствие, да играе още по-добре и да побеждава. Видяхме, че нито Дембеле е на ниво, нито Гризман показа, каквото трябва, нито Коутиньо. За тези трима футболисти отидоха над половин милиард евро, изключвам това, което получават като заплати. Оттам дойде и бедата, както и че в крайната защитата нямаме подходящи хора, които да заменят Пике, Жорди Алба или Ленгле. Това са много глобални неща в един отбор. Не може да чакаш само на един Лионел Меси всеки мач да го решава или на Луис Суарес. В съвременния футбол не може да играеш десет за един, трябва да играе един за десет", заяви Стоичков пред "Код спорт".

"Тези, които твърдят, че няма характер, да си пият по една хубава студена ракия, да ядат салата и да не мислят за футбол! В продължение на 20 години е бил и е, а сега казваме, че няма характер. Има шест „Златни топки“, ама няма характер! Има шест „Златни обувки“, ама няма характер! Десет шампионски титли има, ама няма характер! Тези пишат на компютъра, а не знаят как да го напишат…", допълни той.

А какво обясни за теорията си относно коронавируса - може да видите в този материал.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички