Жерар Пике обясни на какво се дължи слабият старт на Барселона


Жерар Пике обясни на какво се дължи слабият старт на Барселона
Снимка: Getty Images/Guliver

3162 0

Защитникът на Барселона Жерар Пике обясни слабия старт на сезона за своя тим. Испанецът говори след победата над Виляреал в междинния кръг на Ла Лига. Каталунците се наложиха с 2:1 след голове на Гризман и Артур. Точен за "жълтата подводница" беше Санти Касорла. В първите си шест мача в първенството каталунците спечелиха 10 точки и са на четвърто място в класирането. Отборът проведе предсезонната си подготовка в Япония и САЩ и според Пике, точно тя е причина за лошия старт.

"Предсезонната подготовка не ни помогна да започнем добре в първенството. Пътувахме много и тренирахме малко. Мнозина можеха да забележат, че действаме фрагментирано, няма общ ритъм и съгласуваност. Не става въпрос само за контузията на Меси", обясни защитникът, цитиран от AS.

"Неговото отсъствие не може да бъде оправдание. В отбора ни има достатъчно играчи на високо ниво, които биха могли да го заменят. Въпреки това, се надяваме, че той ще се върне възможно най-скоро. Не зная нищо за естеството на контузията му. Надявам се, че няма нищо сериозно", допълни испанецът. А какъв ултиматум е поставило ръководството на Барселона на треньора Ернесто Валверде, за да не го уволни, вижте в този материал

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички