Заради договор от 2013г: Барселона е с предимство за привличането на звезда на Атлетико


Заради договор от 2013г: Барселона е с предимство за привличането на звезда на Атлетико
Снимка: Getty Images/Guliver

3782 0

Барселона вече се подготвя за следващия трансферен прозорец и вече следи футболистите, които иска да привлече. През последните две години каталунците каталунците поакзаха няколко пъти интерес към играча на Атлетико (Мадрид) - Саул Нигес. 

Според Mundo Deportivo интересът на испанския шампион не е намалял и иска халфа на "Камп Ноу". Освен това изданието разкрива за интересна клауза между Барса и Атлетико, свързано точно със Саул и датираща още от 2013 година. Тогава при трансфера на Давид Вия в "дюшекчиите" е имало официална договорка между Барса и Атлетико, според която "блаугранас" са с предимство пред останалите отбори, които евентуално биха поискали  Саул. Става въпрос при официални оферти и преговори. Същото се е отнасяло и за Хавиер Манкило. 

В момента освобождаващата клауза на Нигес е 150 млн. евро, а преди подновяването на договора му бе едва 45 млн. евро. При напускането на Неймар каталунците веднага са се поинтересували от звездата на Атлетико, но той е бил категоричен, че иска да остане при мадридчани и да се развива под ръководството на Диего Симеоне. 

 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички