Ювентус - Реал Мадрид или 2015 досущ като пагубната за "белите" 2003г.


Ювентус - Реал Мадрид или 2015 досущ като пагубната за "белите" 2003г.

4210 1

Днес беше теглен жребият в Шампионска лига, който отреди италианският шампион Ювентус да се изправи срещу първенеца на Европа от миналия сезон Реал Мадрид.

Двата отбора са стари "евро" познайници, а при последното си участие в полуфиналите в най-комерсиалния клубен турнир "бианконерите" спряха "белия балет" именно на полуфинал - през май 2003 година.

Историята се повторя до изключителна степен днес. През сезон 2001/02 Реал Мадрид спечели трофея в Шампионска лига и почти безпроблемно се добра до полуфиналите, където изтегли Ювентус. В опит да стане първият отбор, защитил титлата си от предходната година, възпитаниците на Висенте дел Боске взеха първата среща с 2:1, но на реванша бяха екзекутирани с 3:1 от играчите на Марчело Липи.

В този така тъжен за "белите" фенове 14-и май "бианконерите" разстреляха Икер Касияс с голове на Алекс Дел Пиеро, Давид Трезеге и сегашния директор в клуба Павел Недвед. За да е драмата пълна, Луиш Фиго пропусна дузпа, с което преследването на "La Decima" се превърна в истинско мъчение за "кралския клуб".

Цели 6 години след това Реал Мадрид се луташе в осминафиналната фаза на турнира, докато не се появи Жозе Моуриньо, който ги постави в позиция за атака на Десетата. Португалецът не успя да стигне до бленувания трофей, но още в първия си сезон Карло Анчелоти успя да подпечата Десетата.

Сега, приликите с 2003 година са много, много сходни. Анчелоти е заплашен с уволнение, ако не спечели отново Шампионска лига. През 2003 Дел Боске беше уволнен, след като Ювентус победи Реал Мадрид, независимо че мустакатият спец спечели Ла Лига.

През 2003 година Флорентино Перес доведе поредния "галактико" в лицето на Феномена (Роналдо), след като стана голмайстор на Световното първенство през 2002. Сега звездното попълнение е Хамес Родригес, който стана голмайстор на Мондиал 2014. Реал Мадрид се опитва да стане първият отбор, защитил титлата си в Шампионска лига. И сега, и през 2003 година, Ювентус се изпречи на пътя на Реал Мадрид.

Ще се повтори ли историята? Ще разберем само след няколко седмици...

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички