Супердерби Барселона - Байерн в полуфиналите на Шампионска лига


Супердерби Барселона - Байерн в полуфиналите на Шампионска лига

7543 0

Днес в Нион беше изтеглен чаканият с нетърпение жребий за полуфиналите в Шампионска лига.

Карл Хайнц Ридле беше специален гост на Джани Инфантино и той изтегли двете двойки, които се паднаха. Първият отбор, изтеглен от немската легенда, беше най-добрият отбор в турнира през последните 10 години Барселона. 

Каталунците ще бъдат домакини в първия двубой и изтеглиха тежък жребий - Байерн Мюнхен, който е воден от последния треньор, спечелил КЕШ с Барса - Хосеп Гуардиола.

Това отреди на европейския клубен шампион Реал Мадрид да се изправи срещу 4-кратния пореден италиански шампион - Ювентус. Домакин в първия мач е завръщащият се в полуфиналите след 12 годишна пауза тим на Макс Алегри.

Финалът на надпреварата е на 6-и юни на Олимпийския стадион в Берлин.

Домакините промениха програмата в последния момент и първо беше теглен жребият в Лига Европа. Двойките там са Наполи - Днипро и Севиля - Фиорентина.

ОТЗИВИ

Макс Алегри, треньор на Ювентус, сподели, че отборът, който най-много го притеснява, е Байерн Мюнхен. В същото време той си пожела да се класира за финал и да се изправи там срещу Реал Мадрид.

"Отборът, който най-много ме тревожи, е може би Байерн. Искам да стигнем финала и там да играем срещу Реал Мадрид. Въпреки всичко ние трябва да сме готови да играем срещу един от най-добрите отбори в света в 2 мача и да сме с нагласата, че ще се класираме за финала", сподели италианският специалист преди жребия, който обаче прати Ювентус срещу Реал Мадрид.

Хавиер Масчерано, играч на Барселона: "Който и отбор да ни се падне, ще бъде много трудно. Ще видим какво ще ни донесе комбинацията между съдба и късмет. Всички отбори са много добри, но сме на две стъпки от финала. Дано изиграем два страхотни мача и да се класираме за него".  

Барселона се падна с Байерн. Какво каза Луис Енрите четете тук!

ПРЕДИ ЖРЕБИЯ

Реал Мадрид

След страхотно представяне в груповата фаза и 6 от 6 победи, Реал Мадрид се представя далеч от собствената си класа през 2015 година. "Белия балет" имаше лесна задача в осминафиналите срещу Шалке 04 и след победа с 2:0 в Гелзенкирхен се очакваше шампионите в турнира да стигнат лесно следващата фаза. "Кралете" обаче трепереха до края и паднаха с 3:4 от Шалке в ответния мач. Единствено 6-те спасявания на Икер Касияс запазиха шансовете  на Реал Мадрид в Шампионска лига.

В четвъртфиналите Реал Мадрид игра срещу Атлетико в повторение на миналогодишния финал между двата отбора. След 0:0 на "Висенте Калдерон" се смяташе, че "дюшекчиите" имат повече шансове, особено след като 4-ма титуляри на Реал Мадрид не играха в реванша. Чичарито в заключителните 10 минути на мача обаче прати Реал напред, вкарвайки за 1:0.

Барселона

Може би най-убедително представящият се отбор. Каталунците са в пълен контраст на Реал Мадрид - слабо началото на кампания 2014/15, но през 2015 отборът на Луис Енрике има само две поражения, като и двете са в Ла Лига. Иначе в Шампионска лига каталунците имаха тежък жребий - поред дойдоха Манчестър Сити и ПСЖ. С 4 победи, 2 от които на ходом на "Камп Ноу", Меси, Неймар и компания показаха, че са най-добрият отбор в момента.

Байерн Мюнхен

Баварците играят убедително цял сезон, но в четвъртфиналите изживяха истински шок, след като стадион "Додрагао" бяха ударени с 3:1 от Порто и "драконите" мечтаеха за класиране. Тези мечти бяха убити за точно 45 минути в реванша на "Алианц Арена", след като Тиаго започна голова фиеста в 14', завършила с 5 гола до почивката. С крайното 6:1 Байерн се класира за следващата фаза.

Ювентус

12 години в Торино чакаха завръщането в топ 4 на Шампионска лига. Това стана благодарение на единственото попадение на Карлос Тевес в четвъртфиналите срещу Монако на Димитър Бербатов. "Бианконерите" заложиха на ефективен футбол, играха силно в защита, а в осминафиналите разбиха Борусия Дортмунд с 1:6 общ резултат и напълно заслужено Ювентус ще дебнат шанса си в най-комерсиалния клубен турнир в ролята на аутсайдер.

 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички