Реал пречупи Атлетико с гол на Грахчето


Реал пречупи Атлетико с гол на Грахчето

3345 1

Реал (Мадрид) уби Атлетико (Мадрид) в испанското дерби от 1/4-финалите на Шампионската лига. Първата среща завърши 1:1, а на реванша "Белия балет" спечели с 1:0.

Първо полувреме

Равностойно начало, Реал държи повече топката, но опасности липсват. Чичарито пръв пробва да обстрелва вратата, но скъси много ъгъла и заби топката от външната страна на мрежата.

Последва шут на Роналдо, но покрай вратата.

В 20-ата мин Ателетико стигна до корнер, но не можа да се възползва от изпълнението му.

За няколко минути двата тима си размениха по едно положение. Първо Гамес от Атлетико не успя, а след това и прекият свободен удар на Роналдо приключи в ръцете на вратаря.

Реал продължи да натиска, но стигна само до едно разбъркване пред наказателното поле след корнер.

Саул и Серхио Рамос си размениха по някой шамар в 40-та минута, и Феликс Брих ги смъмри.

Второ порувреме

Реал разиграва по-добре, Роналдо се премести на левия фланг.

Чичарито отправи фантастичен техничен удар в 48-та минута, след подаване на Иско по левия фланг, но бе и в засада.

Арда Туран падна в пеналта на съперника при първата атака на Атлетико след почивката, но нямаше нарушение срещу него, както и картон за симулация.

В 63-та минута Роналдо намери Серхио Рамос в пеналта, но неговият удар с глава попадна право в ръцете на вратаря Облак.

В 76-та минута съдията Брих изгони Арда Туран, с втори жълт картон, след като турчинът влезе с бутоните напред на Серхио Рамос.

В 88-та минута след бърза атака на Реал отдясно топката стигна до Роналдо. Той бе побутнат леко от Миранда, но топката продължи до Чичарито, известен с прякора Грахчето, който от десет метра, фронтално срещу опразнената врата отбеляза - 1:0.

Стартови състави

Реал Мадрид: Касияс, Карвахал, Пепе, Варан, Коентрао, Рамос, Кроос, Иско, Хамес, Роналдо, Хавиер Ернандес.

Атлетико Мадрид: Облак, Хуанфран, Годин, Миранда, Гамес, Коке, Тиаго, Саул Нигес, Арда Туран, Гризман, Манджукич.

Преди мача

Реал (Мадрид) освен за класиране на 1/2-финалите ще играе и за главата на треньора си Карло Анчелоти. В Испания все по-често се говори за неговата смяна, а вчера в. "АS" разкри, че ако италианецът не изведе тима до титлата в испания или трофея в Шампионската лига, ще си търси нова работа от лятото, въпреки че има договор с клуба мо 2016 г. Към момента Реал е на втора позиция в Ла Лига със 76 точки, с 2 по-малко от Барселона.

Задачата на "белия балет" в тазвечершния двубой обаче никак няма да е лесна. Карим Бензема, Лука Модрич, Гарет Бейл са контузени, а Марсело е наказан. Това най-вероятно ще принуди Анчелоти да върне в състава отписаният Хавиер Ернандес-Чичарито. Именно на мексиканецът ще се разчита да бележи, и естествено на вездесъщият Роналдо. И той обаче не спаси тима в последния подобен случай. Преди малко повече от 2 месеца Реал гостува на Атлетико без

Пепе, Рамос, Марсело, Модрич и Хамес, което доведе до разгромна загуба с 0:4.

Атлетико от своя страна е в историческа серия от 7 поредни мача без загуба от "Кралския клуб".

Треньорът Диего Симеоне няма проблеми със състава.

Той ще разчита най-вече на вратаря Ян Облак, който в последните мачове доказа, че заслужава титулярното място, както и на нападателя Антоан Гризман. Френският национал е в страхотна форма. През миналия уикенд донесе успеха с 2:1 срещу "Ла Колуня".

Голям проблем и пред двата тима е, че общо осем играчи висят с картони. Серхио Рамос, Тони Кроос, Фабио Коентрао от Реал и Кристиан Ансаледи, Габи Фернандес, Хесус Гамес, Раул Гарсия и Фернандо Торес от Атлетико ще пропуснат евентуален първи мач от 1/2-финалите ако бъдат предупредени официално тази вечер.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички