Валенсия обезличи летаргичен Реал и нанесе първа загуба на Зинедин Зидан


Валенсия обезличи летаргичен Реал и нанесе първа загуба на Зинедин Зидан
Снимка: Guliver/GettyImages

1058 0

Спечелилият три пъти поред Шампионска лига Зинедин Зидан рано-рано допусна първата си загуба като треньор на Реал Мадрид. След две поредни победи столичани допуснаха поражение с 2:1 от Валенсия на "Местая" в мач, в който "кралете" не изглеждаха особено заинтересовани на терена.

През първото полувреме "белия балет" диктуваше привидно темпото, като владееше топката в близо 70% от времето, но атаките на Валенсия изглеждаха далеч по-опасни. Така се стигна и до първия гол, като в 35' Солер между няколко футболисти подаде на Гедеш в наказателното поле. Португалецът овладя и с блестящ и много точен удар в долния десен ъгъл от 15 метра реализира за 1:0.

Само няколко минути по-късно Кондогбия можеше да удвои аванса на Валенсия, но пропусна от добра ситуация, а в началото на вторите 45 минути  Навас направи страхотно спасяване срещу Солер. В 61' пък Родриго с прекрасен самостоятелен рейд се озова на добра позиция в пеналтерията, но стреля в аут.

Реал Мадрид продължи да има владението на топката, но натискът беше единствено териториален, а опасни положения липсваха. И, вместо гостите да се опитат да изравнят, се стигна до втори гол във вратата на Навас. При центриране на Парехо от корнер Мариано остана под топката, а зад него Гарай изпревари Каземиро и с глава направи 2:0.

Това бяха голове №60 и №61 във вратата на Реал Мадрид през този сезон във всички турнир. Единственият испански тим, допуснал същия брой голове, но в по-малко мачове, е последният в класирането Уеска (32 за Уеска срещу 49 за Реал Мадрид). Севиля е допуснал 60 гола, но в 3 мача повече в сравнение с "белия балет".

Все пак в 93' Бензема се разписа след центриране от корнер, но веднага след това прозвуча последния съдийски сигнал.

За радост на "кралете", загубата няма да се отрази особено на класирането. Отборът изглежда няма шанс за второто място, изоставайки на 5 точки от Атлетико, но води с 10 на преследвача си Хетафе и 11 на днешния си съперник Валенсия. "Прилепите" се намират на 5-о място с 46 точки, като след слаб старт на сезона бившият тим на Любослав Пенев отново е в битката за топ 4 на Ла Лига.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички