Страшна въртележка в Испания, но вече са ясни и 3-те изпадащи отбора


Страшна въртележка в Испания, но вече са ясни и 3-те изпадащи отбора
Снимка: Guliver/GettyImages

2607 0

След като загуби 8 от последните си 9 мача в Ла Лига, а до преди два месеца изглеждаше невъзможно да изпадне, Жирона се озова в зоната на изпадащите и само чудо може да спаси отбора в последния кръг. Каталунската селекция претърпя крушение срещу Леванте, след като тимът от Валенсия стигна до пълен обрат като гост с 1:2 и засили своя домакин към Сегунда Дивисион.

Стуани в 60' вкара гол за домакините, а феновете изпаднаха в екстаз, тъй като Селта (пряк конкурент на тима за оцеляване) губеше от Атлетик (Билбао). Моралес в 60' обаче изравни, а обратът беше осъществен 4 минути преди края, когато Барди реализира и спаси Леванте от изпадане - 1:2.

Благодарение на успеха валенсианци се спасиха с актив от 43 точки. Виляреал и Валядолид също оцеляха, а единственият застрашен от изпадане тим е Селта.

Тимът от Виго е с 40 точки - 3 повече от Жирона. Двата отбора си размениха по една победа и имат еднаква голова разлика в преките двубои, но Селта е с по-добра голова разлика генерално в шампионата - 6 в полза на галисийци. Това означава, че в последния кръг Селта трябва да загуби с разлика домакинския си мач на изпадналия Райо Вайекано, а Жирона да надиграе с разлика Алавес, и то като гост. Последният отбор, който изпада, е новакът Уеска, който така и не се отлепи от последното място.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички