Стоичков за Кройф: Имам истории с него, които никога няма да разкажа


Стоичков за Кройф: Имам истории с него, които никога няма да разкажа

2509 0

Един от така наречените "синове" на Йохан Кройф - Христо Стоичков призна, че никога не би се превърнал в толкова завършен футболист, ако не е бил попаднал на треньор като холандеца в Барселона.

Преди една година Кройф ни напусна след боледуване от рак и днес Камата намери сили отново да проговори за един от най-добрите му приятели и учители.

"Кройф ни научи да сме голям отбор. Той беше номер едно. 

Той беше роден победител. Искаше да печели 24 часа, седем дни в седмицата - мачове, тренировки, сесии - винаги искаше победата.

Той ме промени - скорост, завършващ удар, играта ми като цяло... той беше част от моя живот, като постоянно ми помагаше. Виждах в него баща. 

Надявам се той да е имал същите чувства към мен както като човек, така и като играч. Знам, че на моменти не постъпих правилно спрямо него, признавам си го, но в повечето случаи ние действахме като екип - бяхме просто перфектни.

Нямаше толкова вражда между нас, колкото хората говореха. Много се говореше от хората, а те не знаеха нищо за отношенията между мене и Кройф. Имам случки с Кройф, които за винаги ще останат далеч от хората, те са лични и няма да ги споделя.

По някога той беше много груб с мен, дори и в мачове, в които вкарвах два или три гола. Но той правеше това, за да бъда винаги концентриран и да дам най-доброто от себе си. Това обаче го разбрах след много години", призна легендата на българския футбол.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички