Специалния, Нормалния, Лудия... а какъв да е прякорът на Зидан?


Специалния, Нормалния, Лудия... а какъв да е прякорът на Зидан?
Снимка: Getty Images/Gulliver

2700 0

Зинедин Зидан спокойно може да получи нов прякор, особено ако Реал Мадрид не привлече нов "галактико" през настоящото лято. Нееднократно той заяви, че е доволен от настоящия състав и още след финала в Шампионска лига обяви, че с този състав успехите на "белия балет" през последните две години могат да бъдат повторени.

Единствената тежка раздяла, която Зидан трябваше да преодолее през лятото, беше тази с Алваро Мората. Зизу искаше испанският нападател да остане на "Сантиаго Бернабеу", но нямаше как да му обещае титулярно място, тъй като Карим Бензема продължава да е по-нагоре в йерархията. Мората прецени, че не може да се бори за титулярното място и предпочете да отиде в Челси. Но Зидан отново остана щастлив.

Независимо от факта, че по време на подготовката си Реал Мадрид не спечели нито един двубой, френската легенда продължи да е щастлив от представянето на своите футболисти и беше категоричен, че когато почне сезона, "кралете" ще са готови за предизвикателствата, които ще срещнат. Първото беше Манчестър Юнайтед, а "белия балет" взе изпита с отличен, печелейки Суперкупата на Европа.

Дори в моментите, в които Кристиано Роналдо предизвика масова паника с желанието си да напусне, Зидан не трепна и лаконично, с усмивка на лицето, обясни, че ще говори лично с португалеца и само това има значение. Същото важеше и за Гарет Бейл. И двамата сега ще останат на "Бернабеу" в опит заедно да продължат възхода на Реал през настоящото десетилетие.

Говореше се за уволнение на Зидан, ако не спечели нищо през миналата година. Пишеше се за скандали между него и Хамес Родригес и Алваро Мората. Спекулираше се, че фаворизира определени единици в Реал Мадрид. Тези неща ще продължат, защото това е най-големият клуб в света и сензациите са част от ежедневието на всеки треньор на "белия балет". Но дори в най-тежките моменти, Зидан е усмихнат и щастлив от всичко, което се случва. Защо тогава просто не му казваме "Щастливия"?

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички