Шеф в Барселона се правил на сервитьор в опит да убеди Роналдо на трансфер


Шеф в Барселона се правил на сервитьор в опит да убеди Роналдо на трансфер
Снимка: Getty Images/Guliver

1337 0

Ръководството на Барселона е стигнало до немислими действия, за да успее да убеди Роналдо да премине на "Камп Ноу" от ПСВ. През 1996 година бразилецът е едва на 19, но вече блести с екипа на холандския тим. За две години той забива 54 гола в 57 мача, а и вече е спечелил мястото си на титуляр в тима на Бразилия, с който печели медал от Световно първенство още на 17 години.

"Той беше само на 19 години, но казах на шефовете, че трябва да го имаме в Барселона. Това беше не само сделка за невероятен играч, но и за играч за бъдещето. Освен това той нямаше нищо общо с нашите нападатели, правеше всичко различно, цялата му техника бе уникална.

Дрибълът му е като на Джордж Бест, Том Фини и Крис Уодъл. Той има страхотния талант да намира винаги път напред, който си проправя срещу всеки тим", споделя тогавашният треньор на каталунците сър Боби Робсън. 

БАРСЕЛОНА ДАВА НАЙ-ГОЛЕМИТЕ ЗАПЛАТИ В СПОРТНИЯ СВЯТ

"От ПСВ не искаха да губят играча си, въпреки че имахме сделка с тях за 15 милиона евро. Сега задачата ни бе да убедим Роналдо, но от холандския тим бяха поставили охрана пред вратата в хотела му и никой не можеше да влиза. Не пускаха никого.

Случайно видях един сервитьор от хотела, който ми даде униформата си и една кола и една чаша. Тръгнах към стаята, а на охранителите казах единствено: Здравейте! След това почуках, а Роналдо отвори вратата. Бързо се разбрахме и той подписа договора в хотелската си стая на леглото", споделя тогавашният вицепрезидент на Барселона Хоан Гаспар.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички