Ас на Барса за Дембеле: Трябва да си затварят очите за грешките му


Ас на Барса за Дембеле: Трябва да си затварят очите за грешките му
Снимка: Getty Images/Guliver

1617 0

Халфът на Барселона Иван Ракитич изрази мнение, че съотборникът му Усман Дембеле е назслужено и прекомерно критикуван, откакто е на "Камп ноу". Според хърватската звезда 21-годишното крило ще завърши адаптацията си към Барселона и ще успее да разкрие своя потенциал.

"Не е лесно да преминеш в най-големия клуб в света. Всеки ден тук ти се сблъскваш с натиска. На Дембеле трябва да му се даде време. Той притежава невероятен талант и качества. Сигурен съм, че той ще може да достигне дори още по-високо ниво. Понякога трябва да си затваряш очите за грешките на такива играчи. Заслужава си, защото ги очаква голяма кариера", заяви Ракитич, цитиран от Goal.com.

РАЗОЧАРОВАНИЕ? ДЕМБЕЛЕ Е НАЙ-ПОЛЕЗНИЯТ ИГРАЧ В ИСПАНИЯ

Хърватският национал говори и за задачите на своя отбор през настоящия сезон. "Искаме да спечелим Шампионска лига, но също така трябва да станем шампиони на Испания. Барселона е печелила Шампионска лига само след като е спечелила Примера в същия сезон. Трябва да впрегнем усилия, за да постигнем тази цел", сподели халфът.

Междувременно ESPN съобщи, че каталунският клуб няма планове да продава френския национал, а и самият той не иска да напуска клуба, въпреки критиките към него.

Вижте тук за какво най-често критикуват Дембеле в Испания, и не само.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички