Барселона дава най-големите заплати в спортния свят


Барселона дава най-големите заплати в спортния свят
Снимка: Getty Images/Guliver

2206 0

Отборът на Барселона се превърна в първият спортен тим, който плаща на своите футболисти средно годишно финансово възнаграждение от над 10 млн. паунда. Испанският клуб се завърна на върха в класацията, като е платил средно по 10.46 млн. паунда само от заплати, без бонусите.

Сумата се увеличи драстично след новата сделка с голямата звезда на каталунците Лионел Меси, като ,,блаугранас“ подписаха и скъпи договори с Усман Дембеле и Филипе Коутиньо. Средната седмична заплата също отбеляза ръст, като вече е малко над 200,000 паунда – 201, 043.

На второ място в подреждането е вечният конкурент на Барса – европейският клубен шампион Реал Мадрид, който е платил средно 8.1 млн. паунда, въпреки напускането през лятото на Кристиано Роналдо.

Първият в проучването за изминалата година баскетболен тим на Оклахома Сити Тъндър заема третата позиция с 7.85 млн. годишно, а топ 5 допълват шампионите на НБА Голдън Стейт Уориърс и Вашингтон Уизардс. Единственият отбор от Висшата лига в топ 10 е Манчестър Юнайтед, който оглавява именно 10-то място с 6.53 млн. паунда годишно, като тимът е зад Ювентус, който се изкачва заради привличането на Роналдо през лятото. Юнайтед също бележи прогрес в сравнение с 2017 година, като тогава бе на 23-та позиция. Техният градски съперник и шампион Манчестър Сити пък влиза в топ 20 с малко под 6 млн. паунда на година. Челси, Ливърпул и Арсенал са останалите отбори в топ 50.

Играч на Барселона пък получи тежка контузия и е аут до края на сезона - ето кой

 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички