Роналдо може да е пълен с пари, но далеч не е най-богатият в историята


Роналдо може да е пълен с пари, но далеч не е най-богатият в историята
Снимка: Getty Images/Guliver

1567 0

Баскетболната легенда Майкъл Джордан е най-добре печелещият спортист за всички времена според класацията на списание "Форбс". Бившият играч на "Чикаго булс" и "Вашингтон уизардс" е спечелил 1.7 милиарда долара, но по-малко от 100 милиона долара от тях са от заплати като професионален състезател.

На второ място в класацията е голф звездата Тайгър Уудс с 1.65 милиарда долара, който се завърна преди седмица на игрището след 15-месечно възстановяване от операция на гърба. Той е най-добре печелещият активен спортист в класацията.

Въпреки че сега получава с над 50% по-малко от най-силните си години, той все още се радва на приходи от 45 милиона долара на година. На трето място с 1.35 милиарда долара е друга голф легенда - починалият през септември заради проблеми със сърцето Арнолд Палмър.

Той печелеше по 40 милиона долара в последните години от живота си благодарение на лицензионни договори за производство на екипировка с неговото име, 500 магазина за голф екипировка в Азия. Въпреки че заплатата на Джордан като играч на "Чикаго булс" не отговаря на влиянието му върху играта, днес славата и заслугите му се отплащат.

Той печели за една година от един партньор толкова, колкото за цялата си кариера общо. Само в два сезона в "Чикаго" той е получил повече от 4 милиона долара заплата (и в двете е получавал по над 30 милиона долара). Заплатите за цялата му 15-годишна кариера в "Булс" и "Вашингтон уизардс" са общо 93 милиона долара.

Източник: Дневник

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички