Моментът, който преля чашата и накара Кристиано да търси изход от Реал Мадрид


Моментът, който преля чашата и накара Кристиано да търси изход от Реал Мадрид
Снимка: Guliver/GettyImages

5192 0

"Щом ме оценяват на 100 милиона евро, значи не ме искат" - това са думи на Кристиано Роналдо от януари месец тази година, когато клубът е взел решение да го пусне срещу тази сума, ако някой е склонен да я плати. Разбира се, с идеята, че това ще са клубове от САЩ, Китай или някой друг, който не е пряк конкурент на Реал Мадрид. Флорентино Перес и компания са запазили клаузата в договора на португалеца от 1 милиард евро, но за отбори от Висшата лига, Ла Лига и ПСЖ. Не и за Ювентус.

"Документът за 100 милиона евро съществува", пише във водещата новина на вестник "Marca" днес. "Грешка в калкулацията на Мадрид? Необмислени действия в опит да бъде задържана звездата щастлива? Слабо менажиране? Няма значение, фактът е, че Кристиано Роналдо се е събудил от съня си в Мадрид".

Кристиано Роналдо винаги е мислел, че ще доиграе кариерата си в Реал, независимо кога реши да окачи бутоните на стената. Целта му винаги е била да играе до 41-годишна възраст, а цел №2 - да е фланелката на "белия балет". Той се чувства отлично в Мадрид, както и неговото семейство. До скоро отношенията му с Флорентино Перес бяха перфектни. Но вече не и това може да коства всичко за "кралете" в опита им да задържат Роналдо.

КАК ЩЕ ИЗГЛЕЖДА ТИМЪТ НА ЮВЕНТУС С РОНАЛДО В РЕДИЦИТЕ СИ

Проблемите между двамата започнаха в началото на 2018 година, когато Кристиано така и не получил подобрената оферта за нов договор, обещана му след финала в Шампионска лига през 2017 година. Разбира се, тогава президентът смяташе, че Роналдо окончателно е загубил убийствената си форма, тъй като направи слаба първа част на сезона. Стигна се дори до решение на ръководството, което е направено от добра воля, но всъщност е причината Кристиано да желае да се махне от Мадрид час по-скоро.

Клаузата 100 милиона евро?

За да покаже уважение към голямата си звезда, ръководството на испанския колос решава, че е добра идея да постави цена на Кристиано Роналдо - 100 милиона евро, за да може той по-лесно да напусне клуба, ако това е желанието му. Тя не важи за клубове от Висшата лига, Испания, както и ПСЖ, но за всички останали е точно толкова. В "Marca" са категорични, че слуховете са достоверни и такава клауза има. И това е моментът, който е прелял чашата за Роналдо.

ЮВЕ ИЗМИСЛИ КАК ДА ПЛАЩА КОЛОСАЛНАТА ЗАПЛАТА НА РОНАЛДО

"Щом ме оценяват на 100 милиона, значи не ме ценят достатъчно". Това са били думите на Роналдо към приближените му, а това е моментът, в който е решил, че иска да напусне. Последва рязко подобрение във формата му, дъжд от голове, нова Шампионска лига и паметното "беше ми приятно да играя в Мадрид".

Роналдо е приел тази клауза като "обида", особено като се има предвид какви пари се раздават на трансферния пазар в момента. Междувременно феновете на Ювентус спечелиха уважението му след срещата между двата отбора, когато публиката стана на крака, за да го аплодира, докато в Мадрид той по-често чува само упреци и критики.

Последната надежда

Реал Мадрид няма да бърза с продажбата на Кристиано Роналдо, защото ще се опита за последно да възстанови връзката между играч и президент. Испанският колос е наясно, че португалецът се чувства отлично в Мадрид. Но този път само това може да не е достатъчно за неговото оставане. Кристиано е горделив човек, който се доверява на малко хора. И, ако връзката с Перес е скъсана окончателно, няма шанс той да остане на "Бернабеу".

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички