Как приемат в Реал Мадрид възможността Роналдо да премине в Ювентус?


Как приемат в Реал Мадрид възможността Роналдо да премине в Ювентус?
Снимка: Guliver/GettyImages

3764 0

Ръководството на Реал Мадрид е наясно, че Кристиано Роналдо е с единия крак извън "Сантиаго Бернабеу". Проблемите между него и Флорентино Перес датират още от финала в Шампионска лига през 2017 година и до момента връзката между двамата е в изключително лош стадий. Въпреки това "кралския клуб" вижда възможност в тази иначе наглед неприятна ситуация за отбора.

Европейският шампион няма да бърза с продажбата на Роналдо, независимо кога пристигне и официална оферта за него. "Кралете" нямат намерение да бъдат изнудвани, а клаузата от 1 милиард евро на играча дава спокойствие на директорите в испанския гранд, пише "Marca". 

Освен това Реал Мадрид ще се опита да изследва пазара за потенциален негов заместник. Вече се появиха информации, че това може да е Килиан Мбапе, за когото е приготвена рекордна трансферна сума. Слуховете за Неймар не стихват, но повечето журналисти, близки до ситуацията, смятат, че бразилската звезда ще премине в испанската столица, но едва през 2019 година. Други две потенциални имена са Еден Азар и Пауло Дибала, за когото Реал може да преговаря, ако действително се реши да продава Роналдо на Ювентус.

Все още не е и  ясна посоката, в която отборът ще поеме. "Белия балет" спечели почти всичко със Зинедин Зидан начело, но френската легенда напусна, а Хулен Лопетеги ще се опита да налага по-младите момчета в отбора. Възможно е този сезон да бъде използван като "тестов" за настоящата селекция на Реал, за да се прецени какъв да е бъдещият план за развитие на селекцията. Това обаче е малко вероятно, защото Флорентино Перес е наясно, че ако продаде Роналдо, трябва да вземе сериозно име за негов заместник, за да запази феновете на своя страна.

ИСТИНАТА, КОЯТО ТРЯБВА ДА ЗНАЕТЕ ЗА ТРАНСФЕРА НА РОНАЛДО В ЮВЕ

Очаква се много интересно лято на "Сантиаго Бернабеу". Но, докато Флорентино Перес не се предаде в опитите си да убеди Роналдо да остане, Кристиано ще е играч на Реал Мадрид. Договорът му е до 2021 година и в Реал не се чувстват задължени да бързат с решението си.

Следете всички интересни информации и слухове по време на летния трансферен прозорец в Sportlive.bg

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички