Между настоящето и мечтата за "десетия галактико"


Между настоящето и мечтата за "десетия галактико"
Снимка: Guliver/GettyImages

2166 0

Очакванията за лято 2017 са Реал Мадрид да е най-активният отбор на трансферния пазар. Както е известно, поне веднъж на 2-3 години Флорентино Перес прави трансфер, който е брандиран с логото "галактико". Той пропусна този свой ход през 2016 година, когато се провали привличането на Давид де Хеа. Сега обаче той е решен да направи ход, с който маркетинг машината на Реал Мадрид да получи още едно оръжие, което да експоатира, а в същото време да стигне до юбилейния си 10-и "галактико".

Килиан Мбапе? Джанлуиджи Донарума? Може би Тибо Куртоа? Азар? Дибала? Имената, които се споменават в медиите са много. Най-близо до Реал Мадрид е звездата на Монако. Но кое би било най-доброто за "белия балет"?

Отговорът (при условие че Роналдо не бъде продаден) е: никой от изброените. Реал Мадрид намери невероятен баланс между титулярен състав и ротации с играчите, които са със статут на "резерви". Към настоящия момент "белия балет" има два състава, които могат да бъдат използвани и ще бъдат конкурентоспособни на почти всички отбори извън тези от топ 8 на планетата.

Зинедин Зидан разполага с отличен потенциал на всяка позиция на терена, особено в нападение. Единствените играчи, които Реал Мадрид трябва да търси през лятото, са централен защитник и/или ляв бек, както и дефанзвивен халф, за да може Каземиро да получава почивка. Нито един от новите не трябва да има етикет "галактико", а по-скоро просто да пасва на политиката, която Зидан прилага над година и половина.

Това са единствените проблеми на Реал Мадрид. Тези "пробойни" могат да бъдат запълнени с играчи от школата като Йоренте (на мястото на Каземиро), Вайехо (в центъра на защитата) и Тео Ернандес (на левия бек). Но дори този план да се окаже провал, "белия балет" има нужната дълбочина, за да се бори отново на всички фронтове.

Най-добрата опция за "кралете" е да вземат Килиан Мбапе още през това лято, за да не го изпуснат. Но и да го оставят под наем при "монегаските". Там той ще е №1 опция в нападението и играта ще бъде градена около него, докато в Реал Мадрид все още не са готови да направят смяната от Роналдо към неговия потенциален наследник. Мбапе изглежда обречен да носи бялата фланелка и да наследи най-великия голмайстор в историята на Реал, но може би все още е твърде рано за този момент.

Но все пак говорим за Флорентино Перес, така че... надали ще видим спокойно лято на "Бернабеу".

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички