Трансфер №1 на лятото: Три варианта как Килиан Мбапе ще се озове в Реал Мадрид


Трансфер №1 на лятото: Три варианта как Килиан Мбапе ще се озове в Реал Мадрид
Снимка: Guliver/GettyImages

4505 0

Голямата звезда на Монако Килиан Мбапе иска да играе в Реал Мадрид, както и "кралския клуб" желае да привлече нападателя. Това не е тайна за никого, но въпросът е как точно да процедират двете страни, за да не се превърне 18-годишният младок в най-голямата трансферна издънка.

Към настоящия момент френският национал много трудно би намерил място сред титулярите на Реал Мадрид, след като дори играчи като Хамес Родригес и Алваро Мората намираха трудно начин да играят редовно под ръководството на Зинедин Зидан. Мбапе е млад и блестящ футболист, като може да бележи и асистира буквално когато си поиска, но в същото време му липсва опит, с който да се намеси в спора за 11-те титуляри в Мадрид.

Това поставя Реал Мадрид в деликатна ситуация. Първата опция пред тима е да вземе Мбапе още през това лято, тъй като има много сериозен интерес към него от страна на Манчестър Сити и други тимове. Той обаче няма да е титуляр, като това може да спре развитието на един от най-големите футболни таланти.

Вариант №2 е Реал и Мбапе да изчакат още един сезон, в който той ще е с ключова роля в Монако. Това обаче може да доведе и до още по-сериозен интерес към него, което автоматично означава и по-сериозна трансферна сума, особено ако нападателят продължи да израства в страхотното темпо, което сам зададе преди половин година.

Може би най-добрият вариант за "белия балет" е да закупи сега 18-годишния талант, но да го остави още един сезон в Монако под наем. Така той ще продължи да играе на високо ниво и да бъде с ключова роля за тима, продължавайки своето развитие, а Зинедин Зидан и компания няма да се притесняват, че някой може да ги "надцака" за наследника на Кристиано Роналдо.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички