Случаят с Мбапе и Донарума - кога ще се озоват в Реал Мадрид?


Случаят с Мбапе и Донарума - кога ще се озоват в Реал Мадрид?
Снимка: Guliver/GettyImages

2814 0

Испанският вестник "Marca" излезе с интересен анализ днес, в който информира, че Килиан Мбапе и Джанлуиджи Донарума ще бъдат играчи на Реал Мадрид, независимо че към двамата има изключителен интерес от други европейски грандове.

Единствената въпросителна според медията е свързана с това кога двамата ще се озоват на "Сантиаго Бернабеу" - това лято или през 2018 година.

Килиан Мбапе иска да играе за "белия балет", докато "кралете" го виждат като естествения наследник на Кристиано Роналдо. Флорентино Перес е готов да плати "нужното", за да привлече френския нападател. Притеснението в тази ситуация е дали няма да бъде спряно развитието на 18-годишния младок.

Той ще е водеща фигура в Монако през следващия сезон, ако реши да остане, но ротационната политика на Зинедин Зидан със сигурност ще му осигури минути, които да му помогнат да продължи развитието си и да играе на Мондиал 2018. Не се знае обаче как ще реагира той на това. Както е известно, докато Марко Асенсио и Иско изчакваха търпеливо своя шанс и се доказаха, Алваро Мората и най-вече Хамес Родригес не бяха доволни от разпределението на Зидан. Характерът на Мбапе е по-близък до този на Асенсио, но това остава едно от основните притеснения за "белия балет" относно трансфер през това лято.

Независимо от това как се развие лятото обаче, почти гарантирано е, че до две години Килиан Мбапе ще е новият "галактико" на Реал Мадрид, който да поведе "кралете" в ерата след Кристиано Роналдо.

Случаят с Джанлуиджи Донарума също е много любопитен. "Белия балет" е склонен да плати 30 милиона евро сега и да вземе 19-годишния страж. "Росонерите" обаче планират да оставят италианския национал в отбора, но не се знае дали ще му дадат изобщо игрово време, след като отказа да поднови договора си.

Другата причина Реал да го иска сега е възможността Ювентус да се възползва от оставащата година на Донарума в Серия А и да го убеди, че трябва да премине при "Старата госпожа", заменяйки легендата Джанлуиджи Буфон.

Зинедин Зидан може да изиграе ключова роля в решението, тъй като лично той защити Кейлор Навас от всички критици и той е причината Реал да не вземе Давид Де Хеа. Френският специалист осъзнава, че Донарума е бъдеща суперзвезда, но въпреки това е готов да рискува, оставяйки Навас на вратата през следващия сезон и чак тогава да го замени с италианеца. Джиджи също иска да играе на "Бернабеу", но факторът "Ювентус" не е за подценяване в ситуацията.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички