Мбапе контролира бъдещето си, всичко води към трансфер в Реал, но въпросът е кога?


Мбапе контролира бъдещето си, всичко води към трансфер в Реал, но въпросът е кога?
Снимка: Getty Images/Gulliver

4134 0

Едно от най-желаните имена в световния футбол несъмнено е 21-годишният нападател на Пари Сен Жермен - Килиан Мбапе. Френският национал постоянно е свързван с трансфер в Реал Мадрид, но в този случай спекулациите са напълно оправдани, още повече, че самият Мбапе намеква за това, а действията му потвърждават неговите думи (както и обратното).

Думи

"Ако си французин, очевидно си израснал със Зидан като идол. След това - Кристиано Роналдо" - бяха думите на Мбапе преди дни. Възхваляването на треньора на "кралския клуб", както и на един от най-емблематичните футболисти в историята на клуба, засилиха още повече надеждите на привържениците на "белия балет", че подобен трансфер е възможен.

Нещо повече - нападателят използва публичността на големи издания като "BBC" и "La Gazzetta dello Sport", за да отправи ясни послания към "белите". От една страна той се определи като потенциален заместник на Кристиано Роналдо, който да запълни бездната, която португалецът остави, а от друга призна, че не може да говори повече, защото това би наранило настоящия му клуб - ПСЖ.

Бразилците - друг фактор, който е в полза на Флорентино Перес. Мбапе признава, че винаги е харесвал как играят бразилците, и то го заявява няколко пъти. В Реал в момента са Марсело, Каземиро, Милитао, Винисиус, Родриго и новопривлеченият Рейниър. Освен това, световният шампион с Франция е в отлични отношения с Винисиус, като това се забеляза и на церемонията по връчването на "Златната топка".

В Реал вече не само Зидан говори за Мбапе открито. Френският наставник за пореден път отправи комплименти към по-младия си сънародник, като го обяви за "примера, който е бил самият той преди години". Защитникът на "кралския клуб" Начо, пък, открито заяви, че ако атакуващият футболист изпраща знаци на Реал, то клубът трябва да ги отрази.

Действия

Килиан Мбапе вече немалък период от време отказва да поднови своя договор с парижани. Контрактът е до 2022 година, но времето определено е на страната на талантливия играч, защото той е само на 21 години. Тези действия на французина няма как да не се харесат на Флорентино Перес, който вместо да си влошава иначе добрите отношения с ПСЖ, може просто да остави на Мбапе да принуди клуба си да го продаде.

На "Сантяго Бернабеу" са убедени, че ще се повтори случая с Еден Азар и Челси, който в крайна сметка завърши успешно, защото белгиецът е именно в Реал. Ако трансферът на Мбапе не се осъществи през това лято, то той може да изчака спокойно още година до следващото (през 2021 г.), когато ще остава само година от договора му и ПСЖ ще се види принуден да го продаде, ако иска да вземе сума, която да се доближава до реалната цена на футболиста.

Мбапе не се притеснява да говори смело и да "намига" на Зидан и Реал. Такъв трансфер изглежда не сигурен, ами дори неизбежен. Въпросът обаче е - кога?

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички