Лионел Меси се нуждае от 77 гола, за да подобри един от най-великите рекорди


Лионел Меси се нуждае от 77 гола, за да подобри един от най-великите рекорди
Снимка: Getty Images/Guliver

4287 0

През уикенда Барселона претърпя изненадваща загуба от Бетис 3:4 на "Камп Ноу". Двубоят бе изпълнен с интересни моменти, а един от тях бе и комичният гол, който Марк Андре тер Стеген пусна във вратата си, като мнозина оприличиха изпълнението му на това, което Лорис Кариус направи срещу Реал Мадрид във финала на Шампионска лига.

Във въпросната среща Лионел Меси се върна след контузия и реализира два от головете за своя тим. По този начин той вече има 566 гола с екипа на Барселона и се доближава все повече до първото място в класацията за най-много голове за един отбор. С попаденията си срещу Бетис, Меси изпревари Герд Мюлер, който има 565 гола за Байерн Мюнхен.

Сега "Ла Пулга" заема втората позиция в това подреждане, а пред него е единствено Краля на футбола Пеле. Бразилецът има в бляскавата си кариера 643 гола за Сантос, където играе в периода 1957 - 1974 година. Простата математика показва, че аржентинецът е само на 77 гола от това да се изравни с Пеле, а честотата, с която бележи, почти сигурно означава, че в най-скоро време Меси ще подобри и това велико постижение.

ГУАРДИОЛА РАЗКРИ ОПИТВАЛ ЛИ Е ДА ПРИВЛЕЧЕ ЛИОНЕЛ МЕСИ

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички