Лео Меси в откровено интервю - за Роналдо, Неймар, Гуардиола и "Златната топка"


Лео Меси в откровено интервю - за Роналдо, Неймар, Гуардиола и "Златната топка"
Снимка: Getty Images/Guliver

12042 0

Голямата звезда на Барселона Лионел Меси коментира някои от най-нашумелите и актуални теми в света на футбола пред испанското издание "Marca". Аржентинецът споделя за голямото си съперничество с Кристиано Роналдо, тазгодишното издание на "Златната топка", работата с бившия мениджър на каталунците Хосеп Гуардила и възможността Неймар да се завърне в тима на "блаугранас".

Аржентинецът разкри, че е очаквал да остане извън топ 3 на най-добрите футболисти през календарната година. "Слушах номинациите за "Златната топка" и знаех, че няма да бъда номиниран", сподели Меси, цитиран от испанското издание, което публикува само кратки отрязъци от интервюто, за да запази интереса на читателите и през следващите дни.

Най-резултатният играч в турнира Шампионска лига се изказа ласкаво и за големия си съперник през последното десетилетие Кристиано Роналдо: "Съперничеството ни с Кристиано Роналдо беше много здраво и прекрасно за зрителите. Реал Мадрид е огромен клуб и разполага със страхотни играчи, но Кристиано би липсвал на всеки отбор."

Аржентинският нападател призна, че би желал отново да играе под ръководството на Хосеп Гуардиола, но знае, че това е почти невъзможно да се случи: "Бих искал един ден отново да работя с него. Той е сред най-добрите. Въпреки това смятам, че би било доста трудно отново да работим заедно."

Носителят на 5 златни топки коментира и бившата звезда на Барселона Неймар и шансовете той да се завърне на "Камп Ноу": "ПСЖ няма да позволи Неймар да им бъде отмъкнат." Според Меси бъдещето на Барселона трябва да бъде свързвано с младежките формации: "Важно е да отново да се залага на момчетата от школа."

Междувременно стана ясно, че ръководствата на Барселона и Пари Сен Жермен заформят първата мега сделка за 2019-а. Двата европейски колоса планират да разменят две от своите звезди, а повече подробности може да откриете в този материал.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички