Най-забавните моменти в света на спорта за 2018 година - Част 4


Най-забавните моменти в света на спорта за 2018 година - Част 4
Снимка: Getty Images/Guliver

2832 0

Нашата рубрика "Най-забавните моменти в света на спорта за 2018 година" продължава с поредната доза смях. След като в третата част ви показахме "нормалния" Юрген Клоп и смешни мигове от света на тениса, сега е ред за ново презареждане с позитивни емоции.

Първият забавен момент в днешната рубрика ни отвежда обратно към финала на Шампионска лига, в който Реал Мадрид вдигна трофея за трета поредна година, след като победи Ливърпул с резултат 3:1. Замесените са двете големи звезди в двата състава - Кристиано Роналдо и Мохамед Салах.

Няма спор, че напрежението в играчите, преди да излязат за най-важния си мач през сезона, е огромно. Подобна бе ситуацията и с португалската звезда, която отправи няколко предизвикателни погледа към Салах, който умишлено или не отбягваше зрителен контакт с носителя на пет златни топки.

Поведението на Роналдо може да бъде тълкувано по много начини, но единствено той знае какво точно се опита да покаже със своя поглед. Факт е, че поведението на двете звезди успя да разсмее мнозина привърженици на футбола още преди началото на двубоя, а операторът в тунела свърши най-добрата работа, отразявайки този незабравим миг.

Прехвърляме се във Франция, където футболният свят стана свидетел на едно от най-абсурдните нарушения, в което бе замесен главният арбитър на мача. Двубоят е Нант - Пари Сен Жермен, а в края на мача играч на домакините събори главния съдия при една от контрите на парижани. 

Реферът очевидно бе подразнен от факта, че се приземи на земята, като след това се опита също да спъне играча на Нант. Впоследствие реферът показа втори жълт картон на "нарушителя", който бе принуден да напусне терена няколко минути преди последния съдийски сигнал. Умишлени ли бяха действията на играча на Нант - оставяме на вас да прецените.

Испанският колос Барселона вдигна за 25-и път в своята история трофея на Примера Дивисион. Титлата бе отпразнувана с парад с автобус, на чийто покрив бе качен целият състав на "блаугранас", участвал в шампионската кампания на тима.

И докато мнозина отдаваха чест на привържениците, които бяха наобиколили автобуса на каталунците, двама играчи изумиха с поведението си пред очите на целия отбор, а и феновете, които ги наблюдаваха. Жерар Пике и Луис Суарес влязоха във физическа конфронтация, макар и на шега, а към тях на няколко пъти се опитаха да се присъединят други лица от щаба на Барселона. Сблъсъкът между двамата на моменти изглеждаше твърде агресивен, за да е шега, но впоследствие двамата се разделиха с усмивки.

Завършваме със забавен момент от света на тениса, в който участие взима и най-добрият български тенисист Григор Димитров. Ракета №1 на България взе участие в първия за годината турнир в Сидни, където играеше на двойки със Саша Зверев. Противници на двамата тенисисти бяха Ник Кириос и Лейтън Хюит.

При едно от разиграванията точката почти със сигурност отиваше в актива на Димитров/Зверев, а противникът им Ник Кириос дори обърна гръб, очаквайки удара от сравнително лесно воле на Зверев. Германецът може би бе разконцентриран от действията на Кириос, а и в стремежа си да не го уцели с топката, извади удара в аут. Григор дори бе вдигнал победоносно ръце още преди изпълнението на Зверев, когато немският тенисист пропусна и двамата паднаха на земята от разочарование... но с усмивка на лице. 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички