Кредитът на доверие към Зинедин Зидан окончателно изтече


Кредитът на доверие към Зинедин Зидан окончателно изтече
Снимка: Guliver/GettyImages

14969 0

Зинедин Зидан се завърна през март, за да изправи Реал Мадрид на крака, но пет месеца по-късно Лос Бланкос не са стигнали до необходимото ниво, за да оставят след себе си всичко, което се случи миналия сезон. Призраците от предишната кампания бяха там, на Бернабеу, в събота, когато Валядолид си тръгна с точка.

Самият Зидан продължава да е сигурен, че е на правилния път. Французинът има доверие на настоящия си състав, който до голяма степен е изграден според неговите желания, но изпуснатите точки срещу Валядолид засадиха нови семена на съмнение в съзнанието на всеки Мадридист.

Включването на Хамес Родригес и Гарет Бейл в стартовия състав възхити феновете, но решенията на Зидан през второто полувреме не им донесоха поводи на гордост. Лос Бланкос в крайна сметка не успя да защити крехката си преднина, след като Карим Бензема отбеляза и Бернабеу трябваше да се примири само с точка. Убедителната победа над Селта Виго в първия кръг на Ла Лига донесе свеж оптимизъм за привържениците на Реал Мадрид, но след срещата с Валядолид, той бе заменен с песимизъм.

Зидан получи пълна подкрепа от клуба, както по отношение на присъединилите се, така и за напусналите играчи. Той изглежда е променил отношението си към Хамес и Бейл, но трябва да намери решение за Винисиус и да извлече най-доброто от новите попълнения. Еден Хазард може да промени нещата, когато се върне след контузията си. Зидан все още вярва в старата гвардия, но както видяхме срещу Валядолид и през изминалия сезон, тяхната игра може да спре развитието на този настоящ състав.

Клубът все още вижда Зидан като човекът, който може да поведе отбора напред, но някои от решенията на треньора бяха посрещнати с известна изненада. Септември ще бъде от решаващо значение за Лос Бланкос и мачовете, които предстоят ще покажат какво ще е бъдещето на Зидан и Реал Мадрид.

Източник: Marca

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички