Ексклузивно: Флорентино Перес и Реал Мадрид получиха "да" от новия "галактико"


Ексклузивно: Флорентино Перес и Реал Мадрид получиха "да" от новия "галактико"
Снимка: Guliver/GettyImages

3024 0

Операция "галактико" претърпя поредния си обрат, според материал на "Marca". Испанският ежедневник, който е изключително близо до кухнята на Реал Мадрид, е категоричен, че "белия балет" е получил заветното "да" от новата суперзвезда, която трябва да облече екипа на отбора. И това е сензацията на Монако Килиан Мбапе.

Нападателят е информирал ръководството на "монегаските" за желанието си и е насочил агентите си да търсят начин той да се озове на "Сантиаго Бернабеу".

Оказва се, че интересът на Реал Мадрид датира от години, като скаутите на отбора са следили развитието му поне в последните 3 години. Същото важи и за Зинедин Зидан - основната причината Мбапе да предпочете "кралския клуб". Френската легенда лично е разговарял с Мбапе няколко пъти, което се оказало решаващо за избора на 18-годшиния талант.

Другата причина за желанието на голмайстора на Монако да играе на "Бернабеу" е ролята, която ще има. Дори в началото да действа по-често като резерва, в Реал виждат в него естествения наследник на Кристиано Роналдо по лявото крило на атаката на тима.

Скаутите на испанския колос пък са изумени от влиянието, което Мбапе има върху играта, дори когато не бележи голове. Те не са очаквали подобно развитие на играча, който направи огромен скок в развитието си през сезона и е опасност, с която защитниците на противниковия отбор са длъжни да се съобразяват. Това отваря сериозни пространства за останалите играчи в отбора, а Реал Мадрид разполага с огромен атакуващ арсенал, който ще се възползва от всяко свободно пространство.

Сумата, която "белите" ще се наложи да платят, може да надвиши 100 милиона евро, но маркетинговата машина, създадена от Флорентино Перес, бързо ще трансформира огромния разход в печалба. Освен това той е едва на 18, което го прави по-апетитна хапка от Азар и Агуеро - другите двама кандидати за нов "галактико". Реал Мадрид също така се интересуваше от Пауло Дибала, но развитието на Марко Асенсио е накарало ръководството на тима да се откаже от това да преследва аржентинския ас на Ювентус.

Реал Мадрид е наясно, че Мбапе може да се окаже най-скъпият трансфер в историята, но това не притеснява клуба. "Белия балет" има наличния финансов ресурс да плати "каквото се налага" за младока, за да го има в състава си.

Манчестър Юнайтед и ПСЖ са другите два клуба, готови да извадят над 100 милиона евро за футболиста, но Мбапе е категоричен - ако Монако приемат оферта и от трите отбора, ще играе с фланелката на "кралския клуб".

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички