Да "обичаш", а да си тръгнеш в най-неподходящия момент


Да "обичаш", а да си тръгнеш в най-неподходящия момент
Снимка: Gulliver/GettyImages

4008 0

Голямата мечта на Филипе Коутиньо се сбъдна! Бразилският Магьосник вече ще радва феновете на Барселона, а не тези на Ливърпул! Безспорно, талантът на Коу е огромен, а стилът му на игра ще пасне на този на каталунците.

Но нека накратко направим една ретроспекция. През 2013 година именно мърсисайдци са тези, които спасяват Коутиньо от това да търка пейката в Интер. Той пристига на "Анфийлд" като едно голобрадо 21 годишно хлапе, което все още не знае, че един ден ще се превърне в един от най-техничните играчи в света. Постепенно той изгражда статута си на звезда под ръководството на Брендън Роджърс и скоро всички фенове на 18-кратните шампиони на Англия започват да се прекланят пред таланта, който той има.

С всеки изминал сезон играта му ставаше все по-добра и по-добра. Коутиньо се превърна в истински лидер за Ливърпул и не веднъж и два пъти се превръщаше в герой за своя отбор, за съотборниците си, за феновете.

През януари 2017 година Филипе Коутиньо подписа нов договор с тима, който му даде път към "големия" футбол и тогава бразилецът заяви, че "обича" клуба и че е готов на всичко за него. Само шест месеца по-късно обаче дойде интересът на Барселона и изведнъж "любовта" му се превърна в омраза. Започнаха "контузиите" и "вирусите", които го спираха да играе за "любимия" си отбор, след като от Ливърпул отказаха да го продадат през лятото. 

В началото на 2018 година съвсем случайно Коу отново получи контузия и не игра в така важните мачове с Бърнли от Висшата лига и с Евертън за ФА Къп

Сега на Ливърпул предстои един от най-тежките мачове за сезона - с лидера Манчестър Сити на 14 януари. "Гражданите" са във вихъра си, като буквално премазват всеки свой съперник и все по-сериозно гледат към титлата на Острова. Вярно, "червените" имат шансове да станат шампиони на Острова само в мечтите на привържениците си, но докато и на теория това отпадне като вариант, феновете на тима ще вярват. А Малкия Магьосник от Рио де Жанейро изведнъж забрави огромната "любов", в която се вричаше на мърсисайдци, за да премине на "Камп Ноу", където ще печели много повече трофеи и пари!

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички