Приказен дебют за Ван Дайк, донесе победата на Ливърпул в дербито срещу Евертън


Приказен дебют за Ван Дайк, донесе победата на Ливърпул в дербито срещу Евертън
Снимка: Getty Images/Gulliver

5842 0

Ливърпул победи Евертън с 2:1 в среща от третия кръг на ФА Къп и продължава напред в турнира. Мечтан дебют за Ливърпул направи Върджил ван Дайк, който отбеляза победното попадение в 85'.

Преди това Джеймс Милнър в 35' откри резулата от дузпа, а равенството беше възстановено от Гилфи Сигурдсон след страхотна контраатака в 67'. 

ПЪРВО ПОЛУВРЕМЕ

Рекордното попълнение на Ливърпул Върджил ван Дайк започна титуляр в срещата, записвайки първи минути за мърсисайдци. Началните минути на срещата обаче не показа нищо вълнуващо и зарядът определено не е като за дерби. В 12' Емре Джан отправи удар извън наказателното поле, но опитът му бе прекалено силен и неточен. 

В 33' от границата на наказателното поле Садио Мане стреля, но топката мина над напречната греда. Две минути по-късно реферът отсъди дузпа в полза на Ливърпул. Реферът видя нарушение на Холгейт в наказателното поле, а Джеймс Милнър хладнокръвно изведе отбора си напред в резултата - 1:0. 

ВТОРО ПОЛУВРЕМЕ

В 54' Гомес се извиси над защитата на Евертън, за да се засече топката от ъглов, но тя мина на сантиметри от дясната греда. Само няколко минути по-късно и Лалана може да удвои, но прибърза и изстрелът бе неточен. 

Точно, когато изглеждаше, че Ливърпул владее инициативата и след пропуск на Ван Дайк, Евертън се върна в мача. След много добра контраатака Ягиелка намери Сигурдсон, който преодоля съперников играч пред наказателното поле и със страхотен удар в десния долен ъгъл изравни резултата.

5 минути преди края на редовното време Ван Дайк отбележи и първото си попадение за Ливърпул. След ъглов удар, холандецът засече топката за 2:1, след като стражът на "карамелите" бе излязъл прекалено напред и не успя да реагира. 

ПРЕДИ МАЧА

Мохамед Салах и Филипе Коутиньо пропуснаха победата над Бърнли заради контузии. Салах все още не е възстановен и днес също няма да вземе участие, докато контузията на Коутиньо е спорна, тъй като според спекулациите не иска да играе, тъй като очаква трансфера си в Барселона.

Под съмнение е Даниел Стъридж, докато Джордан Хендерсън, Натаниел Клайн и Алберто Морено остават твърдо в лазарета. Остава въпросителна около рекордната покупка на мърсисайдци Върджил ван Дайк.

В лагера на гостите големите отсъстващи са Маартен Стекеленбург, Шеймъс Коулмън и Лейтън Бейнс, а Рос Баркли е близо до завръщане. Майкъл Кейн и Идриса Гай до последно ще бъдат под въпрос.

Стартови състави:

Ливърпул: Кариус, Гомес, Ван Дайк, Матип, Робертсон, Милнър, Джан, Окслейд, Лалана, Мане, Фирминьо.

Евертън: Пикфорд, Кийн, Холгейт, Ягиелка, Мартина, Макарти, Шнайдерлин, Сигурдсон, Боласие, Рууни, Калвърт-Люин.

 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички