Ливърпул почна годината с драматичен успех в последните секунди


Ливърпул почна годината с драматичен успех в последните секунди
Снимка: Guliver/GettyImages

1010 0

Ливърпул започна годината победоносно, и то в гостуване на един от най-силните домакини през сезона Бърнли. Мърсисайдци успяха да изковат успех в края с 2:1, въпреки че допуснаха изравняване в 87'.

След първо полувреме, в което Бърнли имаше повече шансове за гол, Ливърпул успя да открие в 61' след страхотно попадение на Садио Мане.

Това увеличи темпото в двубоя и двата отбора си размениха много опасни атаки, като Окслейд Чембърлейн и Сам Воукс пропуснаха отлични положения.

В 87' обаче домакините успяха да изравнят. След центриране от крилото Сам Воукс успя да свали топката към Гудмандсон, който с глава изравни за 1:1. Тва обаче не беше всичко. В 4' на продължението Деян Ловрен с глава насочи топката за Клаван, който реализира победния гол за своите - 1:2 за "червените".

Успехът на Ливърпул е много ценен, като се има предвид и факта, че в мача не играха  Салах и Коутиньо, а Фирмино се появи като резерва. След 22 мача съставът на Юрген Клоп има 44 точки - толкова, колкото и Манчестър Юнайтед, но "червените дяволи" са с мач по-малко.

Бърнли е на 7-о място с актив от 34 точки. Скромният тим беше в топ 4 за кратък период от време, но в момента е в серия 5 мача без победа.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички