Барселона свърши своята работа срещу Алавес и чака грешка от Атлетико (Мадрид)


Барселона свърши своята работа срещу Алавес и чака грешка от Атлетико (Мадрид)
Снимка: Getty Images/Gulliver

2287 0

Барселона победи като гост Алавес с 2:0 в двубой от междинния 34-и кръг на испанската Ла Лига на стадион "Естадио де Мендисороса". И двете попадения бяха реализирани през втората част от Алена и от Луис Суарес. С този успех каталунците свършиха своята задача и очакват грешка стъпка от Атлетико (Мадрид). Ако в сряда "дюшекчиите" загубят от Валенсия, то Барселона официално ще стане шампион.

Срещата започна с натиск на каталунците, като още в 6' можеха да открият резултата. Луис Суарес стигна до пас в наказателното поле и нанесе страхотен удар към долния ляв ъгъл, но Фернандо Пачеко направи брилянтно спасяване. Малко след това и Роберто опита удар, но не сполучи особено.

В 25' Суарес се възползва от пас, разсякъл защитата на домакините и без да погледне отправи удар към десния ъгъл, но Фернандо Пачеко блесна с брилянтно спасяване. 5 минути след това Видал засече с глава топката след центриране, но тя прелетя над вратата. До края на полувремето Барселона не успя да открие резултата, макар да превъзхождаше съперника си.

Десет минути след подновяването на играта обаче го стори. Карлес Алена достигна до перфектно подаване и изстреля отличен нисък удар към левия ъгъл без да остави шанс на вратаря. Три минути след това реферът отсъди и дузпа за гостите, като имаше преглеждане с ВАР на ситуацията, при която Пина игра с ръка. Луис Суарес бе безкомпромисен от бялата точка. Малко след това в игра влезе и голямата звезда на тима Лионел Меси. В 70' той  нанесе обещаваш удар след страхотно индивидуално движение, но Фернандо Пачеко отрази опита.

В 76' отборът не Валверде пропиля още една възможност. Луис Суарес центрира към наказателното поле, където Артуро Видал обаче не се справи добре с удара си с глава отблизо и мина покрай вратата. До края на двубоя Коутиньо и Меси опитаха да застрашат вратата, но не се стигна до повече попадения.

ПРЕДИ ДВУБОЯ

Каталунците може да защитят титлата си на теория още този кръг, но за целта трябва да победят днес и д аочакват поражение на Атлетико Мадрид срещу Валенсия утре. Триумфът ще бъде осми за Барса за последните 11 сезона. Ако все пак този сценарий не се разиграе, "лос кулес" ще имат нов шанс през тази седмица да затвори първенството - при домакинството на Леванте в събота (27 април).

Полузащитникът Иван Ракитич няма да вземе участие в предстоящото гостуване, но в групата се завръща Томас Вермален, който е възстановен от контузията, която го измъчваше през последните седмици. Извън групата останаха още Жан-Клер Тодибо, Жейсон Мурийо и Кевин-Принс Боатенг. Алавес се намира на осма позиция и е на шест точки от шестия Севиля, но напоследък се намира в не много добра форма - две равенства и три загуба в последните пет кръга.

СТАРТОВИ СЪСТАВИ:

АЛАВЕС: Пачеко, Вигарай, Наваро, Лагуардия, Ели, Дуарте, Ролан, Уакасо, Пина, Джони, Борха

БАРСЕЛОНА: Тер Щеген, Роберто, Умтити, Пике, Семедо, Алена, Бускетс, Видал, Коутиньо, Суарес, Дембеле

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички