Барселона реди умопомрачителен трансфер заради контузията на Луис Суарес


Барселона реди умопомрачителен трансфер заради контузията на Луис Суарес
Снимка: Guliver/GettyImages

9074 0

След контузията на Луис Суарес в Барселона сериозно се притесниха за проблемите, които може да има отборът в предни позиции и допълнителният товар, който ще се стовари върху Лионел Меси. И според информация на Mundo Deportivo, ръководството на "блауграна" готви много сериозна оферта за Пиер-Емерик Обамеянг в опит не просто да замени уругвайския голмайстор, но и да е водещ централен нападател на "Камп Ноу" в следващите няколко години. 

Каталунското издание пише, че голмайсторът на Арсенал оглавява списъка на шефовете на "Камп Ноу" за зимния трансферен прозорец. Габонецът, който има още 18 месеца от договора си с лондончани, се превърна в капитан на "артилеристите" след отнемането на лентата от Гранит Джака и лично обяви, че няма намерение да напуска Арсенал.

Фактът, че "топчиите" са далеч от зона "Шампионска лига" и липсата на ясна заявка от ръководството, че отборът ще се бори за титли и трофеи, може да накара Обамеянг да поиска трансфер и точно на това разчитат в Барселона. 

Другият коз в ръката на каталунците е свързан с отличните взаимоотношения, които Обамеянг поддържа с Усман Дембеле и Самюел Умтити. Нещо повече - трансферът на крилото от Борусия в Барса се превърна в основна причина Пиер-Емерик да поиска да напусне Дортмунд. Ръководството на Барса вярва, че двамата могат да повлияят на Обамеянг да пожелае трансфер на "Камп Ноу" - ако не през зимата, то през лятото. 

В оставащите 10 дни до края на зимния трансферен прозорец ръководството на Барселона е твърдо решено да привлече нападател и сред кандидатите са още нападателят на Валенсия Родриго, неиграещият в Челси Оливие Жиру (който е ухажван от Интер), както и Фернандо Йоренте. 

Междувременно, далеч от трансферните слухове, новият треньор Кике Сетиен вече поставя своя идеология върху тима и стартира нов метод на тренировки, който вече "стопява лагерите" на футболистите на Барселона (подробности четете тук)

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички